Evenimentul Zilei > International > Marea lovitură pregătită de Donald Trump chiar în ziua în care Joe Biden va deveni președinte
Marea lovitură pregătită de Donald Trump chiar în ziua în care Joe Biden va deveni președinte

Marea lovitură pregătită de Donald Trump chiar în ziua în care Joe Biden va deveni președinte

Reprezentantul republicanilor vrea să facă un mare anunț anul viitor, într-o zi extrem de importantă pentru SUA.

Donald Trump (74 de ani) nu a digerat încă înfrângerea suferită la alegerile pentru președinția Statelor Unite ale Americii (SUA), dar se gândește la următoarea bătălie programată pentru Casa Albă. Este vorba despre procesul electoral programat în anul 2024. Se pare că antreprenorul american, cel care a deținut mandatul de președinte în perioada 2016 – 2020, a prins gustul puterii și ar vrea să reintre în joc peste patru ani, atunci când va avea 78 de ani.

El și-a informat consilierii că vrea să candideze în anul 2024, iar anunțul oficial urmează să fie făcut chiar în timp ce Joe Biden, adversarul său își va prelua mandatul și va fi învestit în funcția de președinte al Statelor Unite ale Americii, anul viitor, la data de 20 ianuarie, anunță Foxnews.

Colegii din partid se tem de anunțul său

Donald Trump a contestat vehement rezultatul alegerilor din acest an și a vorbit în repetate rânduri despre fraudarea voturilor. „Încă vreau să am un cuvânt de spus în 2024”, afirmase politicianul republican. Mai mulți colegi de partid ai lui Trump, care au aspirații politice, se tem de această perspectivă pentru că ar putea să piardă în fața acestuia competiția pentru desemnarea candidatului din 2024. Omul de afaceri se bucură încă de o mare popularitate în rândurile Partidului Republican din SUA, iar o tentativă de recâștigare a puterii, peste patru ani, nu pare deloc o utopie.

A criticat dur victoria lui Joe Biden

După alegerile din acest an, Trump a postat mai multe mesaje pe contul de Twitter și a contestat victoria lui Biden. „Credem că aceşti oameni sunt hoţi. Maşinile marilor oraşe sunt corupte. Aceastea au fost alegeri furate. Cel mai bun realizator de sondaje din Marea Britanie a scris în această dimineaţă că acestea au fost clar alegeri furate, că este imposibil de imaginat că Biden l-a dep-şit pe Obama în unele dintre statele acestea”, scria cel care este încă lider la Casa Albă, până la predarea mandatului.