Evenimentul Zilei > Politica > Întâlnirea de la Vila Lac n-a rămas nerăzbunată. Ce i-a făcut Ciolacu lui Iohannis
Întâlnirea de la Vila Lac n-a rămas nerăzbunată. Ce i-a făcut Ciolacu lui Iohannis

Întâlnirea de la Vila Lac n-a rămas nerăzbunată. Ce i-a făcut Ciolacu lui Iohannis

PSD a formulat plângere la CNA împotriva președintelui Klaus Iohannis, solicitând ca acesta să-și țină discursurile publice pe spațiul electoral al PNL.

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a făcut anunțul, cu privire la plângerea formulată împotriva președintelui Klaus Iohannis, într-o postare pe contul său de Facebook. Ciolacu îl acuză pe președinte că face propaganda electorală în favoarea PNL, folosindu-se de funcția pe care o ocupă. De asemenea, liderul PSD îl acuză pe șeful statului că a încălcat Constituția și legea și susține că acesta trebuie să plătească.

„Când ești politruc, și nu președinte, trebuie să fii tratat ca atare. Prin urmare, astăzi am depus plângere la CNA prin care am solicitat ca Iohannis să vorbească pe spațiul electoral al PNL. Mesajele președintelui nu prezintă activități ale instituției prezidențiale, ci propagandă electorală de la cea mai înaltă tribună a statului român în favoarea PNL. Iohannis a încălcat Constituția! Și legea! Și bunul-simț! E timpul să mai și plătească. Inclusiv pe 6 decembrie, la vot!”, a scris Marcel Ciolacu în postarea pe Facebook.

Discursul care i-a iritat pe social-democrați

Plângerea formulată de PSD împotriva lui Klaus Iohannis a fost formulată la o zi după ce președintele a susținut o declarație de presă, de la Palatul Cotroceni, în care a formulat mai multe acuzații la adresa PSD și a susținut că acest partid trebuie scos din viața politică la alegerile din 6 decembrie.

„Să nu uităm niciun moment că la 3 decenii de la Revoluţie România a intrat complet nepregătită într-o criză sanitară fără precedent. PSD este singurul vinovat pentru acest dezastru şi acest lucru trebuie afirmat clar şi răspicat. Am datoria să spun lucrurile pe nume, pentru că miza e una uriaşă, destinul României de mâine. Ţara noastră a fost puternic afectată ani la rând de corupția și incompetența guvernelor PSD care au blocat dezvoltarea, nu au investit în infrastructură și au direcționat fondurile publice către clientela de partid. Nici o reformă nu a fost dusă până la capăt în România, nicio reformă care s-a dorit reală nu a scăpat nesabotată de PSD”, a afirmat Klaus Iohannis.

PARLAMENT, MARCEL CIOLACU, VICTOR PONTA

În discursul său, președintele a mai spus că singurul partid care a fost alături și și-a asumat guvernarea în aceste vremuri grele este PNL și de aceea a îndemnat alegătorii să-i dea votul.

„Pe 6 decembrie trebuie să lăsăm în urmă definitiv acest coșmar. Sunt în continuare sută la sută implicat pentru ca proiectul cu care am fost ales, România normală, să prindă contur. Vă asigur că voi lucra alături de viitorul guvern, pe care îl văd constituit în jurul PNL, pentru a transforma această viziune în realitate. PNL este partidul care la finalul anului trecut a avut curajul să își asume o guvernare știind că preia un buget secătuit și o administrație în care PSD a plasat numeroși incompetenți”, a mai spus președintele Iohannis.