Evenimentul Zilei > Politica > Scandal fără margini! Florin Cîțu s-a ales cu plângere penală. Pe cine a supărat ministul de Finanţe
Scandal fără margini! Florin Cîțu s-a ales cu plângere penală. Pe cine a supărat ministul de Finanţe

Scandal fără margini! Florin Cîțu s-a ales cu plângere penală. Pe cine a supărat ministul de Finanţe

Senatorul Daniel Zamfir a declarat că îi va face plângere penală ministrului Finanțelor. Motivul este întemeiat în opinia sa: Florin Cîţu a ignorat până acum Comisia Economică a Senatului.
Daniel Zamfir, alături de alți senatori, l-au așteptat astăzi pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, dar degeaba. Este pentru a șasea oară când acesta decide să nu participe la audierea din Comisia Economică a Senatului, unde era așteptat pentru a da explicații.  ”E puțin spus că ne persiflează!”, a spus senatorul PSD la Antena3.

Daniel Zamfir declara, chiar înainte de a intra în ședința din Comisia Economică a Senatului, că are de gând să-i facă plângere penală ministrului: În cazul în care va lipsi și astăzi, pentru a șasea oară, nu voi ezita să fac plângere penală pentru acest abuz grav în serviciu. Dacă se va întâmpla asta, să stabilească instanța dacă abaterile domnului Cîțu se încadrează în situația de abuz în serviciu, a delcarat senatorul.

Mai mult, Daniel Zamfir a anunțat încă de luni pe Facebook că ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, va fi audiat luni on-line la Comisia Economică a Senatului, pentru a explica măsurile pe care le-a adoptat până acum, dar și care vor fi politicile economice pe care le are în vedere pentru viitor.

Cîțu a ignorat până acum Comisia Economică a Senatului

Ce documente a secretizat și de ce?

Ce a făcut cu cei peste 125 miliarde împrumutați?

Cum a reușit „performanța” să ajungă-în numai 10 luni- din top 5 al țărilor cu creștere economică, în top 5 al datornicilor?

Cum va acoperi deficitul uriaș pe care l-a făcut? Va crește TVA-ul?

Sunt numai câteva din întrebările pe care i le vom pune azi.”, a scris Zamfir pe social media, sfătuindu-i pe cei care îi urmăresc contul de Facebook să adreseze propriile întrebări ministrului de Finanțe.

Replica lui Florin Cîţu: Trebuie să plătim în acest an aproape 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD

După ce PSD l-a acuzat de îndatorarea ţării, Florin Cîţu reacţionează. România are de plătit în acest an aproape 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD în perioada când economia globală era pe creştere, a scris pe Facebook ministrul Finanţelor Publice.
Florin Cîţu afirmă că doar în câteva zile trebuie achitată o sumă de 10 miliarde de lei în contul unui împrumut din august 2017.

Ameninţare fără margini la adresa lui Ciolacu

Ministrul de Finanţe: Marcel Ciolacu, veţi plăti toţi pentru distrugerea economiei! PSD a distrus economia României. În 2020 trebuie să plătim aproape 50 de miliarde de lei datorii făcute de PSD în perioada când economia globală avea creştere economică. Ca să fie clar, aproximativ 50 de miliarde doar în 2020. Peste câteva zile trebuie să plătim aproape 10 miliarde de lei pentru un împrumut făcut de Dragnea şi Ciolacu în august 2017. Nu era nicio criză economică. Din contră. Economia globală o ducea foarte bine. În loc să reducă cheltuielile PSD, total iresponsabil, a crescut deficitul bugetar şi împrumuturile. Dacă PSD nu ar fi cheltuit aceşti bani pentru partid şi nu ar fi crescut deficitul acum puteam să-i folosim pentru sănătate. Un guvern responsabil ar fi avut surplus la buget în perioada de creştere economică. Da, Dragnea, Ciolacu, Grindeanu şi gaşca lor, pe lângă OUG 13 au transferat bani de la buget în buzunarele proprii. Până şi Grecia a ajuns la surplus bugetar în perioada de creştere economică din ultimii ani. Este îngrozitor cum şi-au bătut joc de România. Din punctul meu de vedere, aşa arată o strategie premeditată de distrugere a economiei naţionale şi pentru asta vor răspunde toţi, a declarat Florin Cîţu.