Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu puternic la un supermarket din Arad. Intervenție dificilă a pompierilor
Incendiu puternic la un supermarket din Arad. Intervenție dificilă a pompierilor

Incendiu puternic la un supermarket din Arad. Intervenție dificilă a pompierilor

Un supermarket din municipiul Arad a fost cuprins de un incendiu, iar pompierii chemați la fața locului s-au chinuit vreme de trei ore până au reușit să-l stingă.

Flăcările și intervenția pompierilor din Arad au fost filmate de mai mulți curioși, care s-au strâns în zonă, iar imaginile cu incendiul au fost postate pe rețelele de socializare.  Din fericire, clienții și angajații magazinului au fost evacuați din magazin, astfel că nu au fost înregistrate victime.

Intervenția pompierilor pentru stingerea focului de a supermarket a fost îngreunată de lipsa hidranților cu apă din zonă.  Pentru stingerea flăcărilor a fost nevoie de intervenția a trei autospeciale de stingere a incendiului, din cadrul Detașamentului de pompieri Arad. Unul dintre motivele pentru care a fost nevoie de intervenția mai multor autospeciale de pompieri a fost tocmai lipsa hidranților din zona magazinului.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, a declarat că „magazinul arde generalizat”  și că din zonă lipsesc hidranţii, iar asta îngreunează intervenţia echipelor de pompieri. George Pleşca, a mai declarat că aproximativ 40 de pompieri au intervenit, astfel că flăcările au fost limitate înainte să se extindă la celelalte case care se află foarte aproape de clădirea magazinului.

„A fost o intervenţie dificilă mai ales pentru că nu existau hidranţi în zonă. Totuşi, s-a reuşit evitarea extinderii la locuinţe, deşi pericolul părea iminent. Nici o persoană nu a fost rănită, toate cele care se aflau în magazin s-au autoevacuat la timp”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arad, George Pleşca.

Purtătorul de cuvânt al ISU Arad a precizat că interiorul supermarketului a fost distrus aproape în totalitate de flăcări şi tavanul s-a prăbuşit, cu tot cu mărfurile care erau depozitate în pod. Cauzele incendiului nu au fost identificate, dar pompierii fac verificări pentru a stabili de la ce au pornit flăcările.

Pentru stingerea focului, pompierii Detaşamentului Arad au solicitat sprijin de la Garda nr. 1 Chişineu-Criş, Garda nr. 2 Ineu şi de la pompierii voluntari din Pecica.

(Foto: Facebook/Dumitras Flavius)