Evenimentul Zilei > Politica > Cristian Galea, PMP Arad: Salvarea locurilor de muncă, prioritatea noastră. Îl susțin pe Florin Remețan pentru Camera Deputaților!
Cristian Galea, PMP Arad: Salvarea locurilor de muncă, prioritatea noastră. Îl susțin pe Florin Remețan pentru Camera Deputaților!

Cristian Galea, PMP Arad: Salvarea locurilor de muncă, prioritatea noastră. Îl susțin pe Florin Remețan pentru Camera Deputaților!

Reforma clasei politice, reducerea numărului de parlamentari, salvarea locurilor de muncă, sprijinirea antreprenorilor și a celor mai afectate afaceri, precum cele din sectorul HoReCa sunt doar câteva dintre obiectivele candidaților PMP Arad pentru Camera Deputaților Florin Remețean și Cristian Galea.

– Alegerile parlamentare din 6 decembrie reprezintă un moment de cotitură în politica românească. Cum abordează organizația PMP Arad acest test pentru democrația românească?

– Politica făcută în mod corect nu reprezintă altceva decât implicarea activă și responsabilă în viața cetății cu scopul de a apăra interesele cetățenilor. Partidul Mișcarea Populară deschide lista pentru Camera Deputaților la Arad cu Florin Remețan, un om cu o bogată experiență în administrarea locală, care poate face oricând față provocării de a munci pentru binele României. Domnul Remețan iubește țara noastră, având în spate o viață întreagă de promovare și apărare a valorilor tradiționale românești. Determinarea sa de a vedea România dezvoltându-se în toate domeniile l-a făcut să continue să persevereze în activitatea sa politică, în ciuda obstacolelor întâlnite de-a lungul anilor.

Politicienii sunt adesea văzuți ca fiind acei oameni care se bucură de anumite privilegii, în timp ce își urmăresc doar interesele proprii. În fapt, un ales al cetățenilor trebuie să fie cineva care urmărește în primul rând binele poporului și care slujește nevoilor acestuia. Românii sunt tot mai dezamăgiți de clasa politică și nu mai au încredere în cei care îi conduc. Florin Remețan susține depolitizarea instituțiilor și adoptarea de măsuri care vor duce la creșterea nivelului de încredere în conducători.

Încă din anul 2009, românii și-au exprimat clar dorința în cadrul unui referendum pentru reducerea la 300 a numărului de parlamentari. Suntem la un deceniu distanță de acel moment, iar voința românilor încă nu a fost pusă în practică. Florin Remețan a ales să reprezinte singurul partid care a depus 2 proiecte de lege pentru reducerea numărului de parlamentari. Cu toții știm că pensiile speciale reprezintă de fapt un furt din banul public. Nu vom putea vorbi despre echitate în sistemul de pensii atât timp cât avem pensii speciale.

– Ce soluții poate oferi un politician de talia ec. dr. Florin Remețan pentru combaterea efectelor nocive ale pandemiei în România?

– Criza actuală creată de pandemie a închis sectoare întregi de activitate, afectând România la toate nivelurile. Acum mai mult ca niciodată, avem nevoie de un program complet și complex de guvernare, iar Partidul Mișcarea Populară a lucrat la acesta, alături de specialiști și profesioniști pe fiecare domeniu de activitate. Florin Remețan va colabora împreună cu ceilalți parlamentari PMP pentru a promova cele aproximativ 200 de proiecte şi de măsuri concrete care, odată aplicate, vor ajuta România să facă un pas semnificativ înainte din punct de vedere economic, social și administrativ.

Una din prioritățile PMP este salvarea locurilor de muncă și sprijinirea antreprenoriatului, prin măsuri ca reducerea birocrației, creșterea digitalizării și scăderea fiscalității. Pentru a ușura procesul de înființare a unei firme, se va implementa un program prin care să existe posibilitatea obținerii în format electronic a tuturor actelor necesare. PMP are în vedere în această perioadă în special sprijinirea domeniului Horeca prin eliminarea taxelor pentru spațiile în care își desfășoară activitatea hotelurile, restaurantele, cafenelele și reducerea taxelor pentru personalul angajat.

– Domnul Florin Remețan este un important antreprenor și manageriază o afacere în domeniul agricol. Cum poate influența experiența sa de fermier modul în care trebuie regândite politicile agricole în România?

– PMP a luptat recent pentru drepturile agricultorilor români, în contextul în care se dorea închiderea piețelor agro-alimentare cu scopul diminuării riscului de infecție cu coronavirus. S-a propus în schimb organizarea urgentă de piețe volante în spații deschise, fără niciun cost pentru producătorii direcți de produse agro-alimentare. La nivel local, domnul Remețan a fost o voce de susținere pentru dreptul agricultorilor arădeni de a-și putea vinde produsele în deplină libertate. PMP sprijină în continuare menținerea piețelor deschise. Această măsură nu este benefică doar pentru agricultori, ci și consumatori, care pot avea astfel la dispoziție produse sănătoase și proaspete.

– Chivernisirea cheltuirii banului public este o necesitate a României contemporane. Ce soluții are economistul dr. Florin Remețan pentru a stopa jaful fondurilor publice?

– Risipa banilor publici reprezintă o altă problemă majoră cu care se confruntă statul român. Avem cheltuieli netransparente în cadrul administrației publice, în timp ce au loc în mod continu împrumuturi de către comunitățile locale și de către guvern fără ca nimeni să știe dacă acestea sunt cu adevărat necesare. De asemenea, suntem ultimii din Uniunea Europeană la colectarea veniturilor la bugetul de stat. Toate acestea înseamnă că avem mai puțini bani pentru pensii, sănătate și școală. Florin Remețan va susține implementarea de soluții pentru a opri risipa banilor publici, cum ar fi: utilizarea inteligenței artificiale în colectarea taxelor, publicarea tuturor contractelor încheiate de instituțiile publice și a facturilor pe site-ul instituțiilor în timp real, crearea unui filtru pentru împrumuturile publice (orice împrumut care depășește 5% din bugetul unei instituții publice, primărie, consiliu județean sau altă entitate de stat să fie supus unui referendum exercitat online). PMP dorește să reclădească încrederea dintre cetățeni și clasa politică, iar aceste tipuri de măsuri vor contribui în același timp și la transformarea relației dintre oameni și instituțiile statului.

– Care sunt valorile fundamentale care stau la baza gândirii politice a candidatului pentru Camera Deputaților la Arad, ec. dr. Florin Remețan?

– Resursele cele mai importante ale oricărei națiuni sunt oamenii. Florin Remețan susține valorile familiei creștine, care stau la baza construirii unei societăți sănătoase și prospere. Familia reprezintă fundația României și speranța unui viitor mai bun, fie că vorbim de o familie tradițională sau una monoparentală. PMP promovează protejarea familiei de către stat prin legi și măsuri care să îi asigure bunăstare materială și emoțională. O familie sănătoasă produce adulți echilibrați și fericiți, care la rândul lor vor da un randament ridicat în societate în anii următori.

Cultura și patrimoniul românesc reprezintă de asemenea bogății care ne deosebesc de celelalte țări. Acestea trebuie protejate și promovate. Florin Remețan va fi parte din echipa PMP din cadrul Parlamentului care va susține creșterea alocării bugetare pentru Cultură la 1,5% din PIB.

– Sistemul sanitar românesc se află în suferință. Cum vrea PMP să însănătoșească acest sistem?

– Programul de guvernare PMP conține și un proiect de lege pentru domeniul sănătății, bazat pe realitățile din spitale, care oferă soluții pertinente atât pacienților cât și medicilor. Ne aflăm într-un punct în care necesitatea de a modifica actuala lege a sănătății este imperioasă. Noua Lege a Sănătății se axează pe 6 direcții esențiale: organizare, finanțare, politica medicamentului, asistență primară, serviciile spitalicești și resursele umane. Se urmărește de asemenea modificarea legislației astfel încât spitalele să aibă regim de societăți cu capital de stat pentru a-și completa veniturile. Florin Remețan va lupta alături de colegii săi pentru un sistem de sănătate eficient, în care condițiile de îngrijire a pacienților să fie la cel mai înalt nivel de calitate, și va urmări implementarea proiectului PMP care are în vedere construirea a 5 spitale regionale, prin fonduri europene, în exercițiul financiar 2021-2027.

Lista candidaților PMP pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie este formată din oameni cu valori și principii morale creștine, care au făcut performanță la alegerile locale și care doresc să lupte în continuare pentru binele poporului român. Florin Remetan a fost neobosit în construirea unui dialog deschis cu cetățenii, călătorind adesea prin localitățile județului Arad, încercând să fie mereu la curent cu dorințele alegătorilor. Împreună cu alți candidați la Camera Deputaților, el a fost prezent în ultimele săptămâni în mai multe piețe din localitățile județului Arad, discutând cu producătorii locali, interesându-se de problemele lor și căutând soluții pentru valorificarea produselor autohtone românești.

– Ce mesaj le transmiteți alegătorilor pentru alegerile din 6 decembrie?

– Pe finalul unui an dificil, care a schimbat realitatea tuturor românilor, ne aflăm în fața oportunității de a contribui la un viitor mai bun pentru țara noastră, prin participarea la vot. România se confruntă cu o criză sanitară, probleme legate de afaceri și locuri de muncă afectate de pandemie, limitarea accesului la educație și a accesului la servicii medicale non-covid. Este nevoie mai mult ca niciodată ca fiecare dintre noi să ne exprimăm dreptul de a vota. În orice criză există și șansa de a descoperi noi resurse pe care nici nu știam că le avem. Partidul Mișcarea Populară vine în întâmpinarea românilor cu un program de guvernare clar și eficient care propune proiecte ce țin de infrastructură, investiții în educație, sănătate și cercetare, investiții în sport și cultură, reformă instituțională adevărată, administrație publică transparentă, eficientă, în slujba oamenilor. Prin susținerea candidaților PMP ca și Florin Remețan, acest program de guvernare are șansa de a fi pus în aplicare, spre folosul tuturor românilor. Credem că cei care iubesc cu adevărat țara noastră vor și lupta pentru binele ei prin toate resursele ce le stau la dispoziție și vor sluji în mod onest și curajos comunității care le-a oferit încrederea exprimată prin vot.

Îl susțin pe Florin Remețan pentru Camera Deputaților!

Votați candidații Partidului Mișcarea Populară!

Cristian Galea,

Consilier Municipal

Președinte al Organizației Municipale

Candidat la Camera Deputaților