Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu de proporţii! Un bloc întreg, în flăcări. Aproximativ 50 de persoane, evacuate
Incendiu de proporţii! Un bloc întreg, în flăcări. Aproximativ 50 de persoane, evacuate

Incendiu de proporţii! Un bloc întreg, în flăcări. Aproximativ 50 de persoane, evacuate

Aproximativ 50 de persoane dintr-un bloc au fost evacuate duminică noaptea din cauza unui incendiu, informează ISU.

Un incendiu izbucnit în balconul unui apartament din cartierul Arhitecților a produs panică, luni dimineața în jurul orei 2. Pompierii sibieni au intervenit cu trei echipaje de stingere cu apă și spumă și un echipaj SMURD. Zeci de locuitori au ieșit din bloc până la sosirea echipajelor de prim ajutor.

Potrivit unui comunicat transmis luni de ISU, incendiul a fost semnalat în jurul orei 2,00, la balconul unui apartament de la etajul 2, din cartierul Arhitecţilor. La faţa locului s-au mobilizat trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD.

Zeci de persoane evacuate în urma unui incendiu într-un bloc din cartierul Arhitecților

La sosirea echipajelor de pompieri, aproximativ 50 de persoane din bloc se autoevacuaseră şi incendiul se manifesta cu flacără deschisă la întreg balconul apartamentului.

Incendiul a fost lichidat în aproximativ două ore şi nu au fost victime. Au ars obiecte depozitate pe balcon (patru cauciucuri, mase plastice etc.) şi au fost degradate balcoanele din vecinătate.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit

Comunicatul integral: “Aproximativ 50 de persoane din bloc s-au autoevacuat până la sosirea echipajelor de pompieri. La sosirea forțelor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la întreg balconul apartamentului.  Intervenția promptă a salvatorilor sibieni a condus la înlăturarea pericolului de propagare a incendiului în întregul apartamentul. Incendiul a fost lichidat în aproximativ două ore.Nu au fost victime. Au ars elemente depozitate pe balcon (4 cauziucuri, mase plastice) și au fost degradate balcoanele din vecinătate. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric”, a precizat Alina Voina, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu.

Tot duminică noaptea, în jurul orei 2,30, pompierii au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD la un incendiu la o cabană de lemn din municipiul Sibiu.

Incendiul a fost lichidat în aproximativ o oră. A ars 70% din cabana de lemn de circa 20 mp. Două persoane care au suferit arsuri pe mâini au primit îngrijiri medicale şi au refuzat transportul la spital. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic produs accidental de jar, scântei, a mai informat ISU Sibiu, informează Agerpres.