Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu într-o stațiune montană din România. Pompierii au intervenit de urgență
Incendiu într-o stațiune montană din România. Pompierii au intervenit de urgență

Incendiu într-o stațiune montană din România. Pompierii au intervenit de urgență

Pompierii se luptă să stingă un incendiu ce a cuprins trei construcții din stațiunea montană Moeciu de Sus, în care se aflau și turiști.

Un incendiu puternic a izbucnit, sâmbătă, la o clădire unde erau cazate persoane, în stațiunea Moieciu de Sus, județul Brașov, iar flăcările s-au extins la alte două imobile.

Potrivit ISU Brașov, pompierii acționează cu mai multe autospeciale pentru a stinge incendiul puternic declanșat la acoperișul unei locuințe în localitatea Moieciu de Sus.

Au venit în sprijin și echipaje de la SVSU Bran, Râșnov și Cristian.

„Din primele informații, în locația de la care a pornit focul erau persoane cazate. Acestea s-au autoevacuat, o singură persoană a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale”, menţionează Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Brașov.

Luiza Dănilă, reprezentantul ISU Braşov, a spus la Antena 3 că în zonă au fost trimise autospeciale cu rezervoare de apă mai mari, întrucât accesul la surse de apă în zonă este dificil.

Incendiul s-a extins la alte două locuințe aflate în vecinătate, scrie România Reală.

Ce spune Poliția?

„Astăzi, 28 noiembrie 2020, în jurul orei 16.00, Poliția Stațiunii Bran a fost sesizată prin apelul unic de urgență 112 cu privire la faptul că la un imobil situat pe raza localității Moieciu de Sus din județul Brașov se desfășoară un incendiu.

În urma incendiului nu au rezultat victime, ci doar pagube materiale, respectiv un imobil, care a ars în totalitate și alte două imobile, care au ars parțial, ca urmare a propagării flăcărilor la nivelul acestora.

Polițiștii efectuează cercetări în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor izbucnirii incendiului, în cadrul unui dosar penal”, a declarat Nadia Olaru, IPJ Brașov.