Evenimentul Zilei > Actualitate > Incendiu devastator la o fermă din Argeș. Zeci de animale au murit!
Incendiu devastator la o fermă din Argeș. Zeci de animale au murit!

Incendiu devastator la o fermă din Argeș. Zeci de animale au murit!

Un incendiu puternic a izbucnit duminică seara la o fermă de animale din localitatea Bughea de Jos din judeţul Argeş.

Un incendiu a izbucnit, duminică, la o fermă de creştere a animelelor din comuna argeşeană Bughea de Jos.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş, la faţa locului intervin 5 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD.

Din primele informaţii, arde o suprafaţă de peste 700 de metri pătraţi. Zeci de animale au murit.

Cele care au supraviețuit au fost evacuate.

„În această seară, pompierii argeșeni au fost alertați cu privire la producerea unui incendiu grav într-o fermă din localitatea Bughea de Jos. (…) Ajunși la fața locului, au constatat că, la prima evaluare, au ars 700 metri pătrați și incendiul se manifesta cu flacără deschisă la întreaga fermă”, a declarat sublocotenent Tunaru Vasile-Ionuț, purtătorul de cuvânt ISU Argeș.

„Din primele informații, ar fi 25 de porcine, care sunt carbonizate în interior, 10 iepuri și aproximativ 10 tone de plante furajere și 5 tone de cereale”, mai menționează autoritățile, conform Antena3.

Incendiu și la o secție de votare din Prahova

Procesul de vot a fost întrerupt, duminică, la o secţie din comuna prahoveană Ceptura din cauza unui incendiu izbucnit la coşul de fum al instalaţiei de încălzire, 13 persoane fiind evacuate preventiv.
Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, la secţia 367 din comuna Ceptura, satul Malu Roşu, a izbucnit un incendiu la un coş de fum.

Procesul de vot a fost întrerupt temporar, iar 13 persoane au fost evacuate preventiv, a precizat sursa citată.

Incendiul a fost lichidat, iar votarea a fost reluată în condiţii normale.
Preşedintele Biroului Electoral Judeţean, Alina Anton, a declarat că la momentul incidentului în secţia de votare nu se aflau alegători.

Un bărbat a murit în curtea secției de vot din Argeș

Un bărbat în vârstă de 80 de ani a decedat, duminică dimineața, în curtea unei secție de votare amenajată în comuna Teiu din județul Argeș. Bătrânul a mers să-și exercite dreptul la vot, dar i s-a făcut brusc rău. Persoanele aflate în acel loc au sunat la 112 și la fața locului a ajuns un echipaj al Serviciului Ambulanţă Judeţean Argeş.

Bărbatul a suferit un stop cardiorespirator, i s-au făcut manevre de resuscitare, dar nu a mai putut fi salvat de personalul specializat, care a constatat decesul. Potrivit unor surse medicale, bărbatul era înregistrat în evidenţe cu afecţiuni cardiace.