Evenimentul Zilei > Economie > Alertă auto. 285 000 de automobile rechemate în reprezentanțe. Risc de incendiu la motor
Alertă auto. 285 000 de automobile rechemate în reprezentanțe. Risc de incendiu la motor

Alertă auto. 285 000 de automobile rechemate în reprezentanțe. Risc de incendiu la motor

Unul dintre cei mai mari producători de autpmobile din lume trece prin momente extrem de dificile. Conducerea concernului a fost nevoită să recheme nu mai puțin de 295.000 de vehicule în reprezentanțe din cauza riscului ca  motorul să ia foc sau să se oprească brusc.  

Rechemarea în reprezentanțe a autoturismelor Kia de pe piața americană vine la numai o săptămână după ce concernul Kia și producătorul auto coreean afiliat Hyundai au fost amendați de guvernul SUA. Retragerea vizează anumite SUV-uri Sorento din 2012 și 2013 și autpturismele Forte și Forte Koup din 2011 până în 2013.  De asemenea, sunt incluse mașinile Optima Hybrid, SUV-urile Soul don 2014 și 2015 și SUV-urile Sportage din 2012.


Amenințare teribilă made in China. „Soarele artificial” ar putea declanșa Apocalipsa


Kia susține în documentele înaintate autorităților americane  că nu a fost găsit niciun defect de fabricație, dar recheamă vehiculele pentru a preîntâmpina orice risc de incendiu.

Autoritățile americane nu se joacă

Decizia celor de la Kia vine după ce Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA a început, în 2019, să investigheze incendiile înregistrate la motoarele Kia și Hyundai.

Agenția a deschis această anchetă după ce Centrul nonprofit pentru Siguranța Auto a depus o petiție. Mai mult, când a început ancheta, agenția a declarat că au existat plângeri ale proprietarilor pentru 3.100 de incendii, 103 răniți și un deces.

Kia va începe să-I contacteze pe proprietarii autoturismelor în cauză începând cu 27 ianuarie 2021. Dealerii vor inspecta motoarele pentru scurgeri de combustibil sau ulei și le vor înlocui, dacă este necesar. Compania dezvoltă, de asemenea, o actualizare software pentru senzorul de impact.


Săptămâna trecută, Administrația Națională pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi din SUA a anunțat că producîtorii Kia și Hyundai trebuie să achite amenzi de 137 milioane dolari pentru că a întârziat să remedieze problemele  motoarelor care se pot defecta. E vorba de un million de unități.

Amenzi de milioane de dolari

Amenzile sunt urmarea unei o investigații guvernamentale legate de rechemarea unor modele din anul 2011.


Flota lui Putin a „încercuit” o putere nucleară! Provocare teribilă la adresa NATO


Kia trebuie să plătească 27 de milioane de dolari și să investească 16 milioane de dolari în măsuri de siguranță. O altă amendă în valoare de 27 de milioane de dolari va fi amânată atât timp cât Kia îndeplinește condițiile de siguranță, au spus reprezentanții NHTSA.

Conducerea Kia a negat acuzațiile autorităților americane, dar a spus că dorește să evite o luptă legală prelungită. Defecțiunile motorelor și problemele legate de incendii  afectează producătorii Kia și Hyundai de mai bine de cinci ani, notează Fox News.

Dezvăluiri scandaloase despre prințul Charles! “Las-o pe mama în pace!”