Incendii de vegetație în Spania. Peste 1.200 de persoane au fost evacuate din Valencia

Incendii de vegetație în Spania. Peste 1.200 de persoane au fost evacuate din Valencia Sursa: Arhiva EVZ

Au fost înregistrate temperaturi record în sudul Spaniei, de peste 47 de grade Celsius. Din cauza caniculei, în mai multe zone au izbucnit incendii de vegetație și sute de oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele.

A fost cel mai cald weekend al anului de până acum în Spania, iar condițiile climatice extrem de uscate au agravat riscul de incendii. Regiunea Valencia din Spania a suferit luni, 15 august, trei incendii care au ars peste 7.000 de hectare de teren. De asemenea, cel puțin 1.200 de persoane evacuate au fugit din zonă.

Mii de persoane au fost evacuate în regiunea Valencia, foarte mulți au fost surprinși surprinși de incendiul care a izbucnit sâmbătă. „Este păcat, nu ne-am așteptat niciodată la așa ceva în viață”, a spus evacuata Josefa Balaguer despre un incendiu care a început sâmbătă, 13 august. Incendiul a fost declanșat de o furtună cu descărcări electrice a declanșat un incendiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

De asemenea, un incendiu în Vall d’Ebo, în apropiere de Alicante, a ars 6.500 de hectare de teren. Acest lucru i-a forțat pe pompieri să facă și eforturi aeriene pentru a controla flăcările. Localnicii au fost șocați după o noapte în care au fost evacuați. Ei au fost nevoiți să plece din casele lor doar cu hainele pe care le purtau.

AEMET a declarat că riscul de incendiu este încă foarte mare

Două avioane, un elicopter și aproape 200 de pompieri au fost trimiși duminică în provincia Avila din centrul Spaniei pentru a stinge două focare separate de incendii. Guvernul regional din Castilia și Leon a evacuat locuitorii din mai multe sate. Peste 500 de persoane au fost duse la o bază sportivă pentru a se adăposti de flăcările care au decimat deja 5.000 de hectare de pădure. Pompierii s-au luptat să controleze incendiul din Les Useres, după ce a ars aproape un hectar de pământ. Pompierii din Valencia au ținut sub control incendiul din Calles.

Între 2011 și 2020, Spania a înregistrat de două ori mai multe valuri de căldură decât în precedentele trei decenii. Oamenii de știință consideră că acest tipar al valurilor de căldură este un semn fără echivoc al schimbărilor climatice care se vor agrava, potrivit Digi24.