Evenimentul Zilei > International > Un mort și 17 răniți la un festival de muzică din Spania. Scena s-a prăbușit din cauza vântului puternic. Video
Un mort și 17 răniți la un festival de muzică din Spania. Scena s-a prăbușit din cauza vântului puternic. Video

Un mort și 17 răniți la un festival de muzică din Spania. Scena s-a prăbușit din cauza vântului puternic. Video

O persoană a murit şi cel puţin 17 sunt rănite după ce vântul puternic a provocat prăbuşirea unei părţi a scenei la festivalul Medusa (Valencia) . Evenimentul a avut loc sâmbătă dimineaţă, după cum au anunţat serviciile regionale de urgenţă.

Accidentul a avut loc la primele ore ale dimineţii la Festivalul Medusa, un festival de muzică electronică desfăşurat timp de şase zile în oraşul Cullera, situat pe coasta de est, la sud de Valencia, scrie Reuters.

Dintre persoanele rănite, trei au suferit traumatisme grave, iar 14 au avut răni mai uşoare, au anunţat pe Twitter serviciile regionale de urgenţă.

Festivalul a fost suspendat deocamdată „din cauza vremii nefavorabile din primele ore ale zilei de 13 august şi cu scopul de a garanta siguranţa participanţilor, a lucrătorilor şi a artiştilor”, au precizat organizatorii într-un comunicat pe pagina de Facebook a festivalului.

Zona festivalului a fost evacuată „ca măsură preventivă pentru a facilita activitatea serviciilor de urgenţă şi de securitate ale Festivalului Medusa”, se mai arată în comunicat.

Presa spaniolă a precizat că şi alte structuri de la eveniment au fost avariate de vântul puternic.

( Mediafax)

Incident grav și la UNTOLD. S-a deschis o anchetă

Pe final de festival, mai mulți oameni prezenți  la festivalul Untold s-au luat la bătaie chiar în timpul concertului lui David Guetta. Poliția a deschis o anchetă în acest caz, dar a subliniat faptul că nu au fost făcute plângeri: „În urma verificărilor nu a fost identificată vreo sesizare cu privire la incidentul din imagini, iar până în prezent nu s-au formulat plângeri”.

Autoritățile au descoperit și persoane care consumau sau vindeau substanțe interzise.

„Activitățile de prevenire antidrog au continuat și în cea de-a treia zi de festival, aproximativ 4.500 de persoane fiind informate în domeniul prevenirii și reducerii riscurilor asociate consumului de droguri.

În zona infopoint-ului antidrog, dar și pe întreg perimetrul festivalului, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog au oferit participanților informații cu privire la serviciile acordate de Agenția Națională Antidrog, atât pe plan local, cât și la nivel național, dar şi informaţii referitoare la efectele negative și riscurile pe care le implică consumul de droguri.”