Încă o biserică din municipiul Chișinău a trecut la Mitropolia Basarabiei

Încă o biserică din municipiul Chișinău a trecut la Mitropolia Basarabiei Calendar ortodox, 30 iulie. Sursa: Youtube

Conform unui anunț ce a fost făcu, duminică, de preotul Maxim Melinti, Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici, municipiul Chișinău, a trecut la Mitropolia Basarabiei.

Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici, municipiul Chișinău, a trecut la Mitropolia Basarabiei. Despre această mutare de ultimă oră a anunțat preotul Maxim Melinti, la slujba de duminică, 10 decembrie. El a afirmat că aderarea „nu este un moft personal, nu este un act politic, economic sau social”.

Mutarea făcută de Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici

Melinti a subliniat că aderarea la Mitropolia Basarabiei este o urmare a solicitărilor venite din partea enoriașilor.

„Menționez că aderarea noastră nu este un moft personal, nu este un act politic, economic sau social. Aderarea de-a lungul ultimilor ani a fost solicitată de către creștinii și enoriașii satului Ghidighici, care și-au exprimat, în acești ani, o dorință fermă de a reveni la Biserica-mamă, de a reveni la origini culturale, spirituale și la origini și rădăcini istorice. Este, întâi de toate, un act de recunoștință în fața înaintașilor noștri”, a menționat preotul în cadrul slujbei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Explicațiile pe care le-a oferit preotul Maxim Melinti

Preotul Maxim Melinti a adăugat că slujbele vor fi oficiate după calendarul vechi.

Biserica „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici este a doua parohie din municipiul Chișinău care trece, în ultimul timp, la Mitropolia Basarabiei, după ce biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” a făcut acest pas la slujba de duminica trecută, tot în fața enoriașilor, conform zdg.md.

Tot în această săptămână, o parohie importantă din Chișinău a trecut la Mitropolia Basarabiei, subordonată Bisericii Ortodoxe Române.

Parohul Bisericii „Sfântul Ierarh Nicolae”, de pe bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău, a făcut anunțul despre trecerea la Mitropolia Basarabiei, subordonată Bisericii Ortodoxe Române, după slujba de duminică.

Enoriașii parohiei au întâmpinat cu aplauze decizia de despărțire de biserica rusă, condusă de prietenul și partenerul ideologic al lui Vladimir Putin, Patriarhul Kiril.

Biserica Sf. Nicolae Chisinau

Biserica Sf. Nicolae Chisinau / sursa foto: wikipedia

„Un pas istoric”

Reprezentanții consiliului parohial, protoiereii Petru Storoja, Eugen Maznic și Radu Storoja, alături de diaconul Marcel Rotari, au anunțat, după Sfânta Liturghie, că de acum încolo, parohia trece sub oblăduirea canonică a Bisericii Ortodoxe Române. În consecință, că aderă la Mitropolia Basarabiei.

„Astăzi, biserica noastră, împreună cu consiliului parohial, care reprezintă poporul care ne frecventează, noi, cu tot clerul împreună, am decis să facem un pas asumat, foarte important, un pas istoric. Am aderat cu toții, cu acest sfânt lăcaș, la Mitropolia Basarabiei”, le-a spus credincioșilor părintele Petru Storoja.