Evenimentul ZileiActualitateÎn timp ce Biden jura, Trump vindea 50 de avioane F-35

În timp ce Biden jura, Trump vindea 50 de avioane F-35

În timp ce Biden jura, Trump vindea 50 de avioane F-35
Trump a semnat un acord cu privire la vânzarea de avioane de luptă F-35A către Emiratele Arabe Unite. Acordul a fost semnat „cu aproximativ o oră înainte ca Biden să intre în funcție”.

În timp ce Biden jura, Trump vindea 50 de avioane F-35. Emiratele Arabe Unite au semnat un acord cu privire la condițiile de achiziție a 50 de avioane de luptă F-35A.

Precum și a 18 drone MALE MQ-9B Sea Guardian. Aceasta chiar înainte ca Joe Biden să intre la Casa Albă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceste potențiale vânzări au fost aprobate de administrația Trump. După normalizarea relațiilor diplomatice dintre Israel și Emirate.

Planurile de a vinde F-35A și MQ-9B în Abu Dhabi au fost contestate de mai mulți congresmeni. În special de democrați, după ce au fost anunțați de Agenția de Cooperare în Securitatea Apărării (DSCA).

Adică agenția responsabilă cu exportul de echipamente militare americane via sistemul FMS (Foreign Military Sales), scrie Opex 360.

Democrații au depus două rezoluții pentru a bloca aceste contracte potențiale. Rezoluții care au fost respinse de Congres.

Opoziția democraților pentru aceste vânzări a fost motivată de cel puțin trei motive. Primul a fost că livrarea de F-35A către Emirate ar submina un angajament al SUA.

Acela de a menține superioritatea militară a Israelului în Orientul Mijlociu.În cadrul strategiei „Qualitative Military Edge”.

Cu toate acestea, deși anterior era ostil unei astfel de vânzări, guvernul israelian nu s-a opus, ridicându-și veto-ul.

Al doilea motiv a fost frica de a oferi acces la tehnologiile F-35 și MQ-9B Chinei și Rusiei. Țări cu care Emiratele  cultivă o anumită apropiere.

Al treilea a fost temerea de a vedea astfel de echipamente folosite de forțele EAU în conflictul din Yemen și chiar din Libia.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE


Accesează: