Evenimentul Zilei > International > Mișcarea Antifa îl vâneză pe Joe Biden
Mișcarea Antifa îl vâneză pe Joe Biden

Mișcarea Antifa îl vâneză pe Joe Biden

Protestatarii anti-guvernamentali și antifascisti din Portland și Seattle au vandalizat un birou al Partidului Democrat și alte clădiri. Manifestanții s-au ciocnit cu poliția, protestând împotriva învestirii lui Joe Biden.

Mișcarea Antifa îl vâneză pe Joe Biden. La Portland , numeroși manifestanți împotriva guvernului și „antifasciști” au atacat un sediul al Partidului Democrat.

Oamenii Antifa erau îmbrăcați în negru și aveau fețele acoperite. Ei au spart spart ferestrele și ușa de sticlă a sediului Partidului Democrat.

Și au inscripționat cu spray un simbol anarhist peste cel al Partidului Democrat, scrie Reuters.

Înainte de a descinde la biroul Partidului Democrat, protestatarii dintr-un grup de aproximativ 150 oameni s-au bătut cu poliția.

După ce au vandalizat biroul democraților, protestatarii Antifa au luat alte clădiri la rând.

Mișcarea Antifa îl vâneză pe Joe Biden. „Nu-l vrem, vrem răzbunare”

În Seattle, poliția a declarat că mai multe locuri au fost vandalizate. Polițiștii au postat și fotografii cu pagubele, inclusiv ceea ce părea a fi un magazin Amazon Go.

„Nu-l vrem pe Biden”. „Ne dorim răzbunare pentru crimele poliției, războaiele imperialiste și masacrele fasciste ”, afișau pe bannere demonstranții.

Noul președinte democrat, Joe Biden, a depus jurământul, miercuri.

Biden a cerut unitare și refacerea națiunii, după mandatul dezbinator al republicanului Donald Trump.

Portland a fost scena tulburărilor de luni de zile. Activiștii pentru drepturile civile, protestatarii anarhiști și Antifa confruntându-se cu poliția. Uneori cu milițiile de dreapta și susținătorii lui Trump.

Protestele au început vara trecută, ca parte a protestelor la nivel național împotriva rasismului și a brutalității poliției.

Denunțate după moartea lui George Floyd, un afro-american ucis de poliția din Minneapolis,  în luna mai.

Opt persoane au fost arestate în Portland, suspectate pentru revoltă și incendiere iresponsabilă.

În timp ce două persoane au fost arestate în Seattle, una pentru agresiune și alta pentru provocare de pagube materiale, a spus poliția.

Din mișcarea Antifa fac parte în general grupuri de extremă stânga. Deseori protestele loc implică acțiuni radicale și violente.

Mișcarea Antifa denunță capitalismul și autoritatea statului și sunt adepți ai ideologiilor socialiste și marxiste. Unii și ai anarhiei.

 

Foto: Twitter

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.