Icre de post. Aperitivul ideal pentru Postul Crăciunului

Icre de post. Aperitivul ideal pentru Postul Crăciunului

Rețeta este extrem de simplă și necesită puține ingrediente. Icrele de post pot fi o variantă de mic dejun excelentă. Timpul de preparare este minim, iar rezultatul final va fi pe placul celor dragi.

În postul Crăciunului, zilele cu dezlegare la pește sunt numeroase. Pește prăjit sau gătit la cuptor, icrele, pasta de pește sunt doar câteva dintre preparatele care pot fi pregătite în zilele respective. Delicioasele icre de post pot fi pregătite cu succes inclusiv pentru mesele festive. De acest tip de preparat te poți bucura în perioada postului.

Icre de post. Ingredientele de care ai nevoie pentru a le pregăti

Pentru o porție generoasă de icre de post vei avea nevoie de:

Ne puteți urmări și pe Google News
8 linguri de griș; lapte de soia/apă; o lămâie; ceapă verde; sare/piper; pătrunjel verde/mărar: ulei de floarea soarelui.

Pune grișul la fiert în apă sau lapte de soia. Amestecă în mod constant în această compoziție pentru a evita obține o consistență cremoasă. Când preparatul ajunge la punctul de fierbere poate fi luat de pe foc. Pentru a obține o porție de icre de post delicioase, grișul trebuie să fie rece. Acesta poate fi lăsat peste noapte la frigider.

După răcire, încorporează cu ajutorul unui mixer, uleiul. Adaugă și zeama de la o lămâie, sarea și piperul. Ceapa verde, pătrunjelul sau mărarul pot fi adăugate în funcție de preferințe.

Cremă tartinabilă cu tofu

100 grame de tofu; 2 linguri de iaurt vegan; boia dulce; sare, piper;

Crema tartinabilă cu tofu are un conținut ridicat de proteine. Astfel, aceasta poate constitui un mic dejun ideal. Delicioasă cu pâine prăjită, aceasta se prepară extrem de rapid. Ingredientele se mixează cu ajutorul unui mixer vertical. Consistența obținută va fi cremoasă.

Icre de post. Aperitivul ideal pentru Postul Crăciunului

Aperitive de post. Sursa foto: Dreamstime.com

Icre de post cu fasole. Ingredientul secret pe care să îl adaugi în compoziție

Un aperitiv excelent pentru mesele în familie, dar și un mic dejun hrănitor. Fasolea are numeroase proteine, fiind ideală inclusiv pentru cei mici. Pentru o porție de icre de post cu fasole ai nevoie de:

200 grame de fasole boabe; 3 linguri de maioneză de post; usturoi; sare și piper.

Pentru acest aperitiv poate fi folosită fasolea albă, însă icrele de post vor fi la fel de gustoase și dacă alegi să le prepari cu fasole roșie. În plus, aspectul va fi unul pe măsură.

Pasează fasolea cu ajutorul mixerului vertical. După obținerea unei consistențe cremoase se pot adăuga și celelalte ingrediente. Maioneza se adaugă treptat în compoziție, iar usturoiul mărunțit la final.