Astrologia și occultismul în politică. Horoscop
Editura Evenimentul si Capital

Astrologia și occultismul în politică. Horoscop

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 10340 Vizualizari

Horoscop Adesea, în spatele regelui se ascunde magicianul, iar uneori magicienii din umbra palatelor ajung să ia palatele în stăpânire – acesta este „mesajul” cărţii celor doi autori, care își poartă cititorii de la pitagoricieni la anabaptiști, de la ismaeliţi la nestorieni, de la Ioana d´Arc la baronul Ungern şi la Sinarhie. Templierii, Saint-Germain, Cagliostro sunt personaje care au făcut istoria din culise, strămoşi ai celor care, nebănuiţi, continuă s-o influenţeze şi astăzi fără să apară în prim-planul ei.

Horoscop Pe 9 mai s-au născut Pancho Gonzales, Albert Finney, Glenda Jackson, Lucian Blaga, Ion Ţiriac, Marius Ţeicu.

Horoscop În calendarul creştin fix este Sf. Niculae de Vară. Dintr-o pricină sau alta moaştele arhiereului din Mira Lichiei au fost mutate în Var (Bari). Se pare că au fost furate de veneţieni... din prea multă pioșenie, probabil. Protector al marinarilor şi al drumeţilor, Sf.Nicolae a mai făcut un drum! În „kalendar” nimic, nothing, rien, keine, nicievo, nada, niente...

Horoscop Dar, extrem de interesant este Sf. Hristofor pe care îl pomenim astăzi. Cronica spune că a trăit pe la anii 250 pe timpul împăratului roman Deciu. „Se spune despre el lucruri minunate şi preamărite, cum că a fost căpcăun, cu cap de câine şi avea puteri mari de nici două sute de oameni nu au putut să-i stea împotrivă” Vieţile Sfinţilor.

Numele lui Hristofor era Repreve, ceea ce, se pare, în arameică înseamnă cel care vine de departe, cel care vine de după orizont. Minunile Sf. Hristofor sunt multe şi de mirare: învaţă pe loc să vorbească omeneşte, înmulţeşte pâinile şi alimentele, converteşte pe mulţi şi mai ales pe două desfrânate care sunt pomenite tot astăzi, iar când a fost torturat sfântul Hristofor „stătea liniştit ca şi când s-ar afla la odihnă şi povestea nişte lucruri minunate, de mulţi necrezute”.

Horoscop Poate o reprezentare creştină a puternicului zeu egiptean Anubis cel cu cap de câine, care, în „Stargate” dădea atâta de furcă fiinţelor de lumină, „înălţaţilor”. Sau, un extraterestru?

Horoscop Sunt pline ziarele de extratereștri, dar sunt mult mai înclinat să iau în considerare raportul RAND şi declaraţiile NASA care spun că au fost nişte contacte punctuale cu extratereştrii, câteva doar, unele istorice, dar extratereştrii nu au nicio intenţie să stabilească legături, de orice natură, cu pământenii. Pur şi simplu nu îi interesează Pământul, o planetă săracă, singura bogăţie este...apa, o planetă aflată la periferia Galaxiei. Şi populată de maimuţe războinice şi isterice care au mai descoperit şi bomba atomică.

Bun, la nivelul centrului galaxiei, bomba atomică este o ... praştie! Astronomii au raportat, în decursul timpului, fantastice explozii, care distrugeau sisteme planetare întregi, în centrul galaxiei. Probabil bomba cu antimaterie, sau ceva la care nu ne duce capul. Încă...

Prinşi în cotidian probabil că o să sărbătoriţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi ziua UE, cel de Al Patrulea Reich, Sieg Heil!

Sau o să sărbătoriţi ziua victoriei asupra celui de al Treilea Reich, inutil şi duios pentru că suntem în cel de al patrulea... Sau pur şi simplu o să sărbătoriţi pe ascuns... ceva! Cum făceau evreii convertiţi la creştinism în Spania medievală, care după ce se închinau în catedrale mergeau în peşteri şi se ploconeau la Tora - aţi văzut filmul cu Christopher Lambert, îmi scapă numele? Sau poate inființarea PCR? Independența României? Sunt multe de sărbătorit în această zi de mai.

Horoscop Mă duc să văd câteva episode din “Stargate SG-1”, cele cu Anubis şi cu înălţaţii, că începe să mă preocupe din ce în ce mai des tehnologia de înălţare... tehnica o cunosc, mai am nevoie de energia de translație, ceea ce este o tehnologie. Când americanii vor să spună ceva, important, dar nu le dă mâna să o facă oficial, fac un film! Sau un serial!

Ştiaţi să “Star Wars”, primul episod apărut în 1977, “Episodul IV – A New Hope” a primit subvenţii de la guvern, pentru că era o pledoarie prntru războiul din cosmos, “iniţiativa de apărare strategică”? Nu ştiaţi...

Horoscop Nu ştim multe, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, dar poate o să aflați câte ceva dacă o să vă uitați într-o carte scrisă de Gerard și Sophie de Sede, ”Occultismul în politică”. Iată ce scrie pe coperata IV-a: ”Adesea, în spatele regelui se ascunde magicianul, iar uneori magicienii din umbra palatelor ajung să ia palatele în stăpânire – acesta este „mesajul” cărţii celor doi autori, care își poartă cititorii de la pitagoricieni la anabaptiști, de la ismaeliţi la nestorieni, de la Ioana d´Arc la baronul Ungern şi la Sinarhie. Templierii, Saint-Germain, Cagliostro sunt personaje care au făcut istoria din culise, strămoşi ai celor care, nebănuiţi, continuă s-o influenţeze şi astăzi fără să apară în prim-planul ei. Mare parte din episoadele relatate sunt necunoscute marelui public; repuse în contextul lor istoric, în urma unui studiu documentat, acestea dezvăluie conexiuni nebănuite, luminând faţa nevăzută a istoriei şi alimentând credința că întotdeauna ceea ce se vede este mai puţin decât ceea ce se întâmplă cu adevărat.” Este o carte istorică, plăcută, drăguță. Nu se intră în lucruri grele despre occultismul secolului XX - se pomenește numai despre secta Moon și Opus Dei. Despre astrologie, foarte puțin.

Horoscop Îmi amintesc un episod din viața mea, de la începutul anilor 90. Eram în România și am fost invitat de un personaj foarte puternic, pe atunci, la un hotel de lângă Mărul de Aur, în București. Prevenit fiind, aveam cu mine efemeridele, logaritmii, raportorul, rigle și creioane, ba chiar și un compas ”Richter” adică mai tot ceea ce îmi trebuia ca să fac o temă astrală, încă nu aveam tehnică de calcul și programe informatice de astrologie. Mi s-a dat o dată și un loc de naștere și mi s-a cerut tema natală. Mi-au trebuit trei ore, în care timp am fost servit cu tot ceea ce doream. A apărut din nou preaputernicul personaj și i-am înmânat cele patru foi scrise de mână. Zâmbind, a început să citească. După câteva secunde zâmbetul i s-a șters și s-a așezat pe un scaun. A început să transpire, și-a șters transpirația de pe frunte cu un kleenex de pe masă. ”Fantastic” a spus la sfârșit, ”și poți să faci așa ceva pentru orice persoană, numai după data și locul nașterii?” A fost începutul unei prietenii, ca în Casablanca și o colaborare de șase ani. La doi ani după ce a renunțat la colaborarea cu mine a avut mari neplăceri. A fost foarte complicat, o să vă povestesc altădată. Mai târziu mi-a spus că, atunci, la început, brusc, s-a simțit ca dezbrăcat în fața unei puteri pe care nu o înțelegea. Ceea ce l-a impresionat cel mai mult a fost că i-am descris, într-o singură frază, fanteziile lui sexuale, dar, pe care, nu avusese curajul să le propună niciunei femei. Dacă nu spusese nimănui, cum puteam să le știu eu?

Horoscop Nu o să văd niciun film, o să mă duc pe terasă și înfofolit într-o pătură o să stau în șezlong înconjurat de cățeii mei, care privesc curajoși în întuneric, ascultând cum plouă. Eu ascult ”Pink Martini”. O să-mi amintesc de toți cei cărora le-am fost consilier de taină, în decursul timpului. O să-mi amintesc de călătoriile mele. Știți că am memorie cinematografică. Ce să aleg? Petra, capul vestic la Drumului Mătăsii? Persepolis, orașul perșilor, un vis în piatră, cu grifoni și tauri înaripați? Samarkand, nestemata Orientului? Mohenjo Daro, orașul de multe mii de ani, misterios pierdut în pustiul dintre Iran și Pakistan, civilizația Indusului, un oraș care avea bulevarde largi de 20 de metri și case cu etaj, dotate cu instalatii sanitare? Lhasa, de pe podișul acoperișului lumii, cu aerul acela atât de familiar? Hunza, valea enigmelor și a longevivilor, Shangri-La, unde simți că este ceva în aer? Anticariatul acela lung din Soho, din Londra? Poate cartierul Cocody din Abidjan, unde era s-o iau rău de tot pe coajă, sau Hotelul Camayene din Conakry și de preafrumoasa Kaissa. Cercul trei din Amman? Regi și regine, milionari și prinți saudiți? Să mă joc cu maimuțelele în Algeria, la Pic des Singes? Să joc câțiva dolari la cel mai frumos cazino din lume, în Sun City, în Republica Sud Africană? Să mă afund cu Kevin și ceilalți prieteni în pădurea umbroasă din Virginia? Și încă o mie de alte locuri. Dar cred că o să mă plimb prin marele bazar din Teheran, îl cunosc ca nimeni altul, am fost ani întregi acolo. Și acum regret că nu mi-am cumpărat inelul acela de argint care avea initialele mele ca sigiliu. Cam în mijlocul Bazarului înspre ieșirea de Sud-Est, este o piață mică. În mijlocul ei, un munte, înalt de trei metri din obiecte de argint. Sfeșnice, tabachere, broșe, lanțuri, catarame, inele, și încă o mie de obiecte. Muntele este fals, este o butaforie, dar argintul de pe el este foarte real. Dacă toată movila ar fi fost din argint cum s-ar fi putut vinde obiectele din interior? Bună întrebare!

Horoscop Ceva este în neregulă, cred că am căzut într-o lume paralelă, lumea asta proastă și vulgară, isterică și agresivă, incultă și vanitoasă nu este a mea. Sau, așa se dorește să fie, poate fiecare dintre domniile voastre este scandalizat de ceea ce vede și aude în media? Bună întrebare!

Poate ceva se va întâmpla, să vedem ce mai aduce pisica, ori moare măgarul ori pierde samarul, doar mâine este, în definitiv, o altă zi!

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate