Evenimentul Zilei > Politica > Grindeanu îi acuză pe Iohannis și liberali că măsluiesc statisticile Covid-19
Grindeanu îi acuză pe Iohannis și liberali că măsluiesc statisticile Covid-19

Grindeanu îi acuză pe Iohannis și liberali că măsluiesc statisticile Covid-19

Guvernul liberal şi şeful statului Klaus Iohannis se ocupă cu măsluirea cifrelor privind cazurile de COVID, în loc să prevină pandemia, a declarat, vineri, Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al PSD.

Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD este de părere că liberalii şi şeful statului Klaus Iohannis se ocupă cu măsluirea cifrelor privind cazurile de COVID, în loc să prevină pandemia.

Acesta mai susține că PNL vrea neapărat ca alegerile să fie organizate pe data de pe 6 decembrie, aceasta fiind singura dorinţă a partidului aflat la guvernare.

„Am văzut cu toţii poziţia PNL şi a preşedintelui Klaus Iohannis, care, inclusiv ieri, la Bruxelles, după preocupările pentru încălzirea globală, ne-a spus iar despre anumite măsuri de combatere, mască, spălat. Aş fi vrut, ca şi dumneavoastră, să îi văd mai vehemenţi, dacă pot să spun aşa, privind măsurile de combatere a pandemiei. Am să vă spun că ei, în loc să prevină, din punctul meu de vedere, măsluiesc cifrele. Şi am avut un exemplu cu toţii la începutul acestei săptămâni, apropo de Bucureşti. Înţelegem că în acest moment dorinţa PNL este una singură, să se ţină alegeri indiferent de nivelul pandemiei din România. Ne este cât se poate de clar acest lucru şi din poziţiile Guvernului şi din poziţiile pe care le-a avut, publice, preşedintele Iohannis”, a afirmat Sorin Grindeanu, într-o conferinţă de presă susţinută vineri la sediul PSD.

Liderul social democart a mai precizat că Marcel Ciolacu i-a solicitat preşedintelui Iohannis să aibă consultări cu privire la orgnizarea alegerilor cu toate partidele parlamentare, însă nu s-a concretizat nimic.

„Noi am solicitat, prin vocea preşedintelui PSD, ieri (joi – n.r.), un dialog cu preşedintele ţării, nu un dialog al surzilor. Există această instituţie care este la Administraţia Prezidenţială prin care sunt chemate partidele la consultări. Ar fi foarte bine ca în această perioadă critică pentru întreaga ţară acest dialog să fie unul instituţionalizat la nivelul Administraţiei Prezidenţiale. Vedem că ne lovim de un zid în această cerinţă pe care o avem, o cerinţă cât se poate de normală, nu e doar a noastră, ci şi a celorlalte forţe politice”, a mai spus Grindeanu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: