Greșeli pe care le faci la grătar. Riști să arzi carnea și să te îmbolnăvești

Greșeli pe care le faci la grătar. Riști să arzi carnea și să te îmbolnăvești Sursa foto: Dreamstime.com

Greșeli pe care le faci la grătar. Multe persoane se adună cu prietenii în weekend la grătar, dar puține știu de ce carnea nu iese mereu la fel de gustoasă. Există anumiți pași pe care trebuie să-i urmezi atunci când ești responsabil cu grătarul.

Mulți bărbați care se apucă de grătar fac anumite greșeli și nu înțeleg de ce carnea nu ieșe ca la restaurant. Faimoșii bucătari au explicat ce nu este bine să facem atunci când ne apucăm de grătar. Există anumiți pași pe care trebuie să-i respectăm cu sfințenie.

Folosești lichid de aprins focul

Poți obține o flacără mare pe cărbuni folosind ziar mototolit și așteptând să ardă complet . Trebuie să lași grătarul să se încălzească odată ce cărbunele este gata să se încingă grilul. Lichidul de aprins focul nu este cea mai bună soluție.

Pui fripturi proaspete din frigider

Fripturile trebuie să ajungă la temperatura camerei. Dacă sunt prea reci, exteriorul se va găti, dar nu și exteriorul. Și gustul este mult mai diferit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Folosești mereu căldură directă

Carnea se ține puțin peste flacără directă și apoi se mută la căldură indirectă. Nu este bine să folosești tot timpul căldură directă, mai ales dacă nu îți place crusta crocantă.

Greșeli pe care le faci la grătar. Riști să arzi carnea și să te îmbolnăvești

Grătar. Sursa foto. EVZ

Nu cureți mizeria de pe grătar

Bucățile de alimente coapte și carbunele carbonizat nu adaugă o aromă ideală alimentelor. Este bine să cureți grătarul imediat după ce ai găsit. Grăsimile încălzite și resturile de alimente vor fi îndepărtate imediat și vei economisi timp. Cei care nu curăți grătarul cum trebuie riscă să se îmbolnăvească.

Nu ai suficientă căldură

Căldura ridicată ajută fripturile să facă acea crustă delicioasă. Dacă grătarul nu este suficient de fierbinte, friptura ar putea mai degrabă să „fiarbă”. Cei care fac această greșeală riscă să facă o carne uscată și greu de mestecat.

Întorci carnea prea repede

Când așezi friptura pe un grătar sau o tigaie fierbinte, las-o până face crustă. Ea trebuie ținută între 3 și 4 minute. Niciodată nu strivești carnea cu spatula sau o pereche de clești.

Pui prea mult ulei pe grătar

Bucătarii au declarat că grătarul nu trebuie uns cu mult ulei, ci alimentele. Grătarele puternic unse au, de asemenea, tendința de a arde. Dacă nu respecți acest truc, vei avea probleme și la curățare.

Marinezi prea mult carnea

Marinarea infuzează proteinele cu aromă și ajută la frăgezirea acestora. Supra-marinarea poate întări carnea și îi poate schimba gustul.

Carnea roșie și de porc trebuie lăsată la marinat: două până la 24 de ore. Carnea de pasăre se ține la marinat: de la două ore la o noapte. Peștele: 15 până la 30 de minute, potrivit Libertatea.