Evenimentul Zilei > Sport > Gigi Becali e la pământ! L-au lovit unde îl durea mai rău. Adio, FCSB? Şoc în Pipera
Gigi Becali e la pământ! L-au lovit unde îl durea mai rău. Adio, FCSB? Şoc în Pipera

Gigi Becali e la pământ! L-au lovit unde îl durea mai rău. Adio, FCSB? Şoc în Pipera

Patronul echipei FCSB, Gigi Becali, este într-o situaţie foarte delicată pentru el şi viitorul afacerilor sale, având în vedere că averea latifundiarului din Pipera ar fi scăzut sub 100 milioane de euro în aproximativ un an.

Cel puţin asta susţine prosport.ro, care citează un top realizat de Forbes. Astfel, Gigi Becali şi-a pierdut locul în clasamentul celor mai bogați români, iar faptul că latifundiarul din Pipera nu a fost inclus în topul Forbes ar însemna că averea lui a scăzut sub o sută de milioane de euro.

Cu toate că FCSB este pe primul loc în Liga I, pe plan financiar situaţia nu e la fel de bună pentru Becali, o prezenţă constantă în topurile realizate la final de an cu averile greilor din România. În 2019, într-un calcul făcut de revista Capital, omul de afaceri ocupa locul 11, cu o avere de aproximativ patru sute de milioane de euro.

Gigi Becali n-a prins nici Top 30

Cifrele prezentate de Forbes arată că latifundiarul se află într-o situaţie dramatică, de care ar putea profita cluburile care îi monitorizează pe cei mai valoroşi fotbalişti de la FCSB, Dennis Man, Florinel Coman, Olimpiu Moruţan şi Florin Tănase. Dacă Becali are nevoie urgentă de lichidităţi, preţurile pentru transferul celor menţionaţi ar putea scădea.

Amintim că milionarul din Pipera a declarat de nenumărate ori că vrea să obţină sume de ordinul zecilor de milioane de euro pentru jucătorii săi. Totuşi, în ultimele luni, acesta a decis să nu mai apară la tv şi nici să acorde interviuri în presa scrisă, astfel că nu mai există informaţii recente despre planurile sale.

Gigi Becali este miliardar?

Informaţiile despre problemele financiare ale lui Becali intră în contradicţie cu dezvăluirile lansate la un moment dat de Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, dar şi un intim al latifundiarului. Acesta susţinea că averea lui Gigi Becali ar fi de fapt de ordinul a două sau trei miliarde de euro.

„În anii în care Becali se lupta la primul loc, banii veneau în special din vânzarea de terenuri. Iar prețurile erau tot mai mari. În 2008 a urmat o perioadă foarte proastă pe piața imobiliară și valoarea acestora a scăzut foarte mult. Chiar dacă între timp lucrurile s-au mai schimbat, prețurile nu au mai revenit la borna din anul 2007.

Gigi Becali a pierdut destul de mulți bani și din pricina fotbalului. FCSB a ratat trei ani la rând grupele Europa League. În plus, nici nu au fost vânduți jucători pe bani mulți. Gigi Becali vrea 15 milioane de euro pentru Florinel Coman și pe Dennis Man, dar nu s-a găsit niciun club care să ajungă la această sumă”, arată prosport.ro.