Evenimentul Zilei > Sport > Gigi Becali, în alertă! Cel mai mare duşman din viaţa lui loveşte din nou. E oficial acum
Gigi Becali, în alertă! Cel mai mare duşman din viaţa lui loveşte din nou. E oficial acum

Gigi Becali, în alertă! Cel mai mare duşman din viaţa lui loveşte din nou. E oficial acum

Gigi Becali a decis să nu mai apară în prim-plan şi de aproximativ câteva luni a renunţat la apariţiile în media, dar numele său revine în actualitate odată cu dezvăluirile lansate de liderul galeriei FCSB, Gheorghe Mustață, care a reamintit că Gabriel Oprea rămâne cel mai mare duşman al latifundarului din Pipera.

Într-o intervenţie pentru Radio Sport 1, Gheorghe Mustață, a lansat noi atacuri la adresa juristului MApN Florin Talpan, cel care are multe procese câştigate în ultimii ani cu Gigi Becali, în războiul pentru marca și dreptul de folosință al numelui Steaua București. Liderul de galerie i-a reproşat colonelului că este un fals stelist, iar asta s-a verificat la înmormântarea fostei glorii a roş-albaştrilor, atacantul Viorel Turcu, decedat recent.

Mai mult, Mustaţă a subliniat că Talpan n-ar fi ajuns niciodată atât de departe în războiul cu Gigi Becali şi FCSB dacă nu ar fi avut o susţinere solidă. Astfel revine în prim-plan numele lui Gabriel Oprea, fost ministru al Apărării, al Ministerului Afacerilor Interne şi vicepremier, pe care Becali l-a acuzat încă din 2010 că îi vrea răul.

Documente grele ţinute la sertar de CSA Steaua Bucureşti?

„Dacă nu are ceva de ascuns, de ce nu scot pe piață documentele solicitate de noi, care sunt de interes public, cum s-au făcut toate schimbările de nume ale clubului din 1947 și până acum? Ei spun că nu au nimic de ascuns. Florin Talpan este protejat de domnul Gabi Oprea. Vor să-i ia Steaua lui Gigi Becali

Înțeleg că nu mai are război cu Gigi Becali, are cu mine acum. Vreau să îmi răspundă și mie, unul care nu a stat ca Florin Talpan în loja lui Becali la protocol, cine a semnat prelungirea contractului din 2014 cu Steaua? Să nu ocolim acest subiect. Domnul Florin Talpan este protejat de domnul Oprea. A fost mâna lui Gabi Oprea, din dușmănie față de Gigi. Să îi ia Steaua, din răzbunare. Nu suntem de ieri pe stradă”, a spus Mustaţă.

Talpan, absent la înmormântarea lui Viorel Turcu

Liderul galeriei FCSB nu a uitat să-l taxeze pe juristul Ministerului Apărării Naţionale pentru faptul că nu are niciun fel de sentimente sau respect pentru fostele glorii ale clubului. Elocvent în acest sens este cazul fostului mare atacant piteştean, Viorel Turcu. „Public îl întreb, că văd că face mereu poze cu gloriile Stelei, cu sportivi ai clubului, se dă mare stelist…

De ce nu a fost la înmormântarea unei fostei glorii a Stelei, Viorel Turcu? De ce nu a întrebat familia acestui mare stelist dacă are nevoie de ceva? Nu! Îl interesează pensia și salariul luate degeaba de la Armată și dă lecții de moralitate că ține cu Steaua.

Noi respectăm toate gloriile Stelei, indiferent ce părere au acum. Pe Balint, pe Ilie Dumitrescu, pe Ogăraru… Pe toți. Dar să nu vii la Viorel Turcu… I-am văzut numai pe Miodrag Belodedici și pe Helmuth Duckadam, care au rămas blocați că nu a mai venit altcineva. Au venit și cei de la FC Argeș, care merită un mare respect.

Talpan are alte interese… De a cere recuzări prin instanțe. Să-l ia pe Gabi Oprea de mână… care se dă marele susținător al Armatei. Tu ai distrus Steaua, nea Oprea”, a mai spus Gheorghe Mustață.

Societatea Salvați Steaua a încins războiul

Recent, în conflictul purtat în justiţie pe axa CSA Steaua Bucureşti-FCSB a mai apărut un element: fanii echipei patronate de către Gigi Becali au înființat o societate numită „Salvați Steaua”, aspect care i-a făcut pe mai-marii Armatei să reacţioneze prompt. Astfel, reprezentatul MApN, Florin Talpan, a acuzat faptul că Becali se folosește numele Steaua și că Asociația foloseşte ilegal imaginea cu steaua în cinci colțuri.

De cealaltă parte, Gigi Becali anunţa în mai 2020 că a intentat un nou proces Clubului Sportiv al Armatei Steaua, căruia îi contesta dreptul de promovare în eșaloanele superioare ale fotbalului românesc. Amintim că primele semne ale conflictului au apărut în 2010, când MApN a anunţat FRF că Steaua are impozite neplătite de 5 ani şi solicita să-i fie retrasă licenţa Gigi Becali.

„Ministerul Apărării a trimis o adresă oficială la FRF prin care susţine că nu am plătit impozitele pe clădirile din Ghencea în ultimii 5 ani şi solicită să ne fie retrasă licenţa”, se confesa Becali la acea vreme. Milionarul din Pipera a fost atenţionat inclusiv de fostul preşedinte al Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, că Gabriel Oprea vrea să-i fure echipa pentru interesele personale.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE