Nu ai chef să gătești? Poți să prepari rapid un sandvici cu halloumi și gem de caise

Nu ai chef să gătești? Poți să prepari rapid un sandvici cu halloumi și gem de caiseRețetă sandvici. Sursă foto: Wikimedia

Nimic nu este mai bun decât niște sandviciuri, mai ales după o zi lungă în care nu ai chef să gătești. Halloumi la grătar și gemul de caise este o combinație extraordinară. În zilele de vară, este un aliment de bază al prânzului de sâmbătă. De asemenea, cele trei ingrediente principale este posibil să se găsească în orice casă.

Puteți, desigur, să folosiți gem de caise cumpărat de la magazin, ceea ce multe persoane fac adesea. Dar având în vedere că suntem în plin sezon al fructelor cu sâmburi și că este atât de simplu să vă preparați propriul gem, ar fi nepoliticos să nu o faceți. Zdrobirea sâmburelui pentru a elibera aroma este un pas cu impact mare și se face cel mai bine cu un spărgător de nuci, dacă aveți unul.

Rețetă de sandvici cu halloumi și gem de caise

Timpul de pregătire pentru acest preparat este de 10 minute, urmat de alte 30 de minute de gătit. Deși sună mult, pregătirea gemului ocupă mult timp. Dacă vreți să terminați preparatul într-o clipită, cumpărați de la magazin un borcan. Iată de ce ingrediente ai nevoie:

Pentru gem:

  • 500 g caise
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 lămâie

Pentru servire la o porție:

  • 2 felii de pâine
  • unt
  • 50 g halloumi
  • Câteva linguri de gem de caise

Mod de preparare

  1. Încălziți cuptorul la 200C
  2. Tăiați caisele în sferturi, îndepărtați și aruncați sâmburii.
  3. Se pun fructele într-o tavă de cuptor în care vor fi așezate într-un singur strat, se presară zahărul pudră și se stoarce sucul de lămâie.
  4. Pentru a intensifica aroma, dacă doriți, spargeți sâmburi de caise și îndepărtați miezul alb din interior (arată ca niște migdale). Adăugați-le în tavă.
  5. Se amestecă totul, apoi se așază uniform în tavă și se coace timp de 25 de minute, amestecând o dată, până când caisele s-au înmuiat.
  6. Se scot, se lasă să se răcească, apoi se păstrează într-un recipient ermetic în frigider până la nevoie.
  7. Se prăjește și se unge pâinea cu unt, apoi se acoperă cu gem.
  8. Se taie halloumi în trei felii, se prăjește pe grătar câteva minute pe ambele părți, până când devine auriu, apoi se face un sandviș cu pâinea prăjită unsă cu unt și gem, conform The Guardian .

Ne puteți urmări și pe Google News