Fructul periculos pentru ficat. Care sunt riscurile dacă îl consumi în exces

Fructul periculos pentru ficat. Care sunt riscurile dacă îl consumi în exces Sursa foto: Dreamstime.com

Un faimos medic nutriționist a dezvăluit care este fructul periculos pentru ficat. Specialistul a mai declarat că oamenii nu trebuie să renunțe la el, ci doar să îl consume cu moderație.

Anca Hâncu, medic nutriționist, a declarat că există un fruct care poate îmbolnăvi de ficat, dacă este consumat în exces. Acesta are și beneficii pentru sănătate.

Mărul este un aliment sănătos, care ne aduce fibre, ne aduce vitamina C, cu mare valoare nutritivă, însă, mâncat în exces (două kilograme să zicem de mere pe zi) ne aduce un exces de fructoză, care, în timp, duce la ficatul gras non-alcoolic. Astfel că alimentele trebuie organizate într-o moderație și într-o diversitate”, a spus Anca Hâncu.

Cum se prepară cel mai simplu chec cu mere și ovăz. Un desert numai bun pentru acest weekend. Se poate face şi de post

Sursa: Pixabay

Idei de rețete sănătoase

Anca Hâncu, medic nutriționist, a mai declarat că gospodinele trebuie să fie atente și la felul în care prepară unele rețete. Ea a dezvăluit și o rețetă de ouă sănătoasă.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Ouăle umplute sunt bune, sunt gustoase, însă acel sos pe care stau de obicei ouăle umplute poate fi pregătit cu puțină maioneză, cu muștar și cu foarte mult iaurt. Un iaurt cu 2-2,5% maxim grăsime, poate fi iaurtul grecesc, care le va da și o savoare, și acel aliment va deveni foarte bun, sănătos. Asta pentru că iaurtul conține, după cum știm, probiotice care ajută la sănătatea tractului digestiv și a intestinului”, arată nutriționistul.

Ea a mai spus că ori toate alimentele sunt „prietenoase pentru corpul nostru”, dacă sunt gătite cum trebuie. „Sunt multe variante sănătoase în jurul nostru, important este să știm cum să le alegem. Să știm ce este sănătos, să facem deosebirea între un cartof pai înecat în grăsime și un cartof fiert sau copt, care va putea fi o alegere mult mai sănătoasă”, a spus medicul nustriționist Anca Hâncu, care a dat chiar exemplul unui fruct din care se spune că e bine să consumăm câte unul pe zi, potrivit Doctorulzilei.

Nutriționistul a mai declarat că orice aliment trebuie consumat cu moderație și că secretul constă în evitarea prăjelilor și a zahărului.