Evenimentul Zilei > Actualitate > Focuri de armă în aproprierea Casei Albe. „Este terifiant. Am crezut că voi muri”
Focuri de armă în aproprierea Casei Albe. „Este terifiant. Am crezut că voi muri”

Focuri de armă în aproprierea Casei Albe. „Este terifiant. Am crezut că voi muri”

Un individ a tras mai multe focuri de armă, în fața unui restaurant dintr-o zonă de lux a capitalei Statelor Unite, Washington DC.

Incidentul s-a petrecut joi seara în fața unui local mexican, amplasat la aproximativ 1,5 km de Casa Albă, în Washington DC. Cei care luau masa pe terasa exterioară a localului au fugit să se ascundă, iar martorii spun că au fost trase peste 20 de focuri de armă. Apoi, individul înarmat a urcat într-o mașină și a fugit.

Printre cei care au asistat la împușcăturile din fața restaurantului Mexican s-a aflat și prezentatorul CNN Jim Acosta.

„S-au auzit împușcături pe strada 14 din zona de Nord –Vest a DC. Am văzut oameni care fugeau de la de la popularul restaurant Le Diplomate”, a scris el pe Twitter.

Un alt martor, o tânără în vârstă de 27 de ani, care se afla în restaurant a fost îngrozită de focurile de armă, după cum a relatat pentru BBC.

„Este terifiant. Am crezut că voi muri”, a declarat ea pentru BBC.

„Este ceva de care te temi tot timpul, când trăiești în Statele Unite, dar nimic nu te poate pregăti pentru un astfel de moment, când se produce”, a adăugat martora.

Atacul s-a produs într-o zonă bogată

Atacul de joi noaptea produce îngrijorare în rândul cetățenilor și a autorităților americane. Aceasta deoarece, numărul de atacuri armate este în creștere – nu doar în Washington DC, ci în multe orașe americane.

Conform statisticilor privind criminalitatea din Washington DC, rata atacurilor comise cu un pistol a crescut în fiecare an, începând cu 2018. Până în prezent, doar în 2021, au fost raportate 471 de atacuri cu un pistol în 2021. Iar anul trecut numărul acestora a fost de 434. Cu toate acestea, cea mai mare parte violențelor cu arme de foc, din Washington, sunt concentrate în zonele mai sărace ale orașului, în districtele sud-est și nord-est.

Este pentru prima oară când un asemenea atac are loc într-o zonă luxoasă, în apropierea locațiilor în care se învârt politicienii, oamenii de afaceri, jurnaliștii etc.

Se întâmplă într-un loc în care cei bogați ies să mănânce. Acolo nu se gândește nimeni că ar putea ajunge flagelul violenței. Acest nou incident s-a produs la o săptămână după un altul care a avut loc la stadionul de baseball Washington Nationals, în timpul unui meci.

Președintele Biden promite măsuri pentru reducerea criminalității

Președintele Joe Biden a promis să ia măsuri pentru reducerea criminalității cu arme de foc și să impună reguli mai stricte cu privire la folosirea acestora. Cu toate acestea, el se confruntă cu o sarcină dificilă.

Dreptul de a purta arme este protejat de al doilea amendament al Constituției SUA și mulți oameni consideră că legile privind controlul armelor ar încălca acest drept constituțional.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: