Florin Cîțu s-a hotărât. Într-un interviu acordat miercuri pentru G4Media.ro, Cîțu a evitat să spună clar dacă va candida la funcția de președinte sau de cea de prim-vicepreședinte PNL. El spune că va aduce precizările necesare după ce partidul va stabili data Congresului.

Potrivit declarațiilor sale, Congresul ar trebui organizat după finalizarea campaniei de vaccinare, pentru ca alegerile interne din partid să poată fi organizate fizic, nu online. Șeful Guvernului a negat informațiile care circulă în partid, potrivit cărora nu se întâlnește cu primarii partidului atunci când aceștia solicită audiențe la premier.

„Este o informație falsă, nu știu cine aruncă asemenea informații în spațiul public, nu știu de ce le aruncă. Vorbesc foarte mult cu primari, au fost în ultimele săptămâni primari din toate zonele la mine. A, că nu fac cu toți poze, că nu le public, asta este altceva”, a spus Florin Cîțu.

Ludovic Orban susține „foarte mult” Guvernul

Șeful executivului a precizat că Ludovic Orban „susține foarte mult” guvernul pe care îl conduce. El a dat și un exemplu recent. „Bugetul a trecut prin Parlament exact cum ne-am dorit cu toții. A avut un rol important domnul președinte Orban aici, a condus foarte bine ședințele din Parlament, fără nici un fel de probleme. Este clar că susține pe față guvernarea și își dorește să avem o guvernare de succes”, a precizat Cîțu.

Întrebat dacă a fost corect Rareș Bogdan cerând demisia șefului de partid pentru rezultatul modest, sub așteptări, obținut de PNL, premierul a răspus: „Aici, Rareș astăzi cere demisii, mâine are mai multe declarații. Nu-mi dau seama. Repet. În ce mă privește, sunt un om care nu ține de funcții și, atunci când interesul partidului o cere, fac și pasul înapoi”.

Referitor la nominalizarea unui urmaș la Cotroceni al lui Klaus Iohannis, Cîțu s-a ferit să facă vreo nominalizare. „Chiar dacă sunt eu nou în politică, am învățat că lucrurile se schimbă peste noapte. Să te gândești peste trei ani de zile, e o perioadă foarte lungă în politică”, a mai spus el.