Dezbaterea bugetului a atras un schimb de replici deocheate în Parlament. Ludovic Orban împreună cu un deputat PSD au fost personajele principale în schimbul de replici.

Deputatul PSD, Marian Mina, finul fostului senator Niculae Bădălău, a făcut aluzii indecente când a fost chemat să prezinte un amendament.

Ludovic Orban, glume perverse în Parlament

Întrebat de Ludovic Orban dacă prezintă amendamentul de la „poziția 69”, deputatul Marian Mina a replicat: „Nu am vrut să vă spun, dar dacă insistați, 69 este, da.”

După ce a fost respins amendamentul, Orban a continuat schimbul de replici, râzând: „Cunoașteți poziția, cunoașteți poziția. De fapt, nu știu dacă o cunoașteți”.

Ulterior, glumele cu tentă sexuală au continuat în plenul reunit al Parlamentului. Deputatul PSD, Lungu Romeo Daniel a citit un alt amedament, de la o poziție similară, la altă anexă a bugetului: „Poziția care vă place dumneavoastră, domnule Orban, 69”.

După această intervenție, deputatul PNL, Gabriel Andronache, le-a cerut colegilor din Parlament să respecte codul de conduită pentru că este „inadmisibil” să fie făcute astfel de aluzii în plenul Parlamentului.