Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu dezvăluie numele celui care ar putea ocupa funcția de ministru al Cercetării: ”Sunt șanse mari”
Florin Cîțu dezvăluie numele celui care ar putea ocupa funcția de ministru al Cercetării: ”Sunt șanse mari”

Florin Cîțu dezvăluie numele celui care ar putea ocupa funcția de ministru al Cercetării: ”Sunt șanse mari”

Florin Cîțu, liderul PNL, a făcut declarații care vizează mai multe subiecte actuale. Printre ele se află și situația din Ministerul Cercetării, făcând public numele celui care ar putea ocupa fotoliul de ministru, după demisia lui Florin Roman.

Florin Cîțu, președintele PNL, a vorbit joi seara despre variantele propuse pentru ocuparea fotoliului de ministru al Cercetării. Sunt șanse mari ca Marcel Boloș să aibă acest privilegiu, însă el nu se încadrează într-un anumit tipar specific pentru funcția de conducere.

Liderul PNL a ținut să precizeze faptul că sunt mai multe variante și urmează să se ia o decizie cu privire la acest aspect. Florin Cîțu a ținut să precizeze faptul că numirea aparține liberalilor, așa că ea nu are nevoie de o aprobare a coaliției.

„Avem mai multe variante. În PNL, această poziţie este a celor din Ardeal. (…) Nu ştiu dacă domnul Boloş. Doamna Anisie nu era. Sunt mai multe variante de acolo. Decizia este între un om tehnic, specialist în IT sau un om politic. Domnul Boloş nu este niciuna dintre ele, dar este un bun specialist în fonduri europene şi ar putea să fie dacă asta este ceea ce dorim să fie acolo. Nu este luată o decizie. Îi aştept pe colegi să vină cu o propunere, două şi cu fundamentarea şi după aceea o vom vota în partid”, a spus Florin Cîţu la Antena 3.

Florin Cîțu îi ia apărarea lui Virgil Popescu

Unul dintre principalele subiecte ale discuției de joi seara a fost criza energetică, care a adus românilor facturi aproape duble. Autoritățile încearcă să vină în ajutorul cetățenilor cu o serie de măsuri, însă Florin Cîțu susține că mai întâi trebuie să înțeleg această criză pentru a putea lua măsurile cele mai bune. Statul nu poate plăti pentru toți cetățenii și va trebui să se determine cine reprezintă categoria vulnerabilă.

Din cauza situației extrem de tensionate, fostul premier PSD Mihai Tudose a cerut demisia ministrului Energiei. Florin Cîțu vine în apărarea acestuia și susține că nu vede unde a greșit Virgil Popescu în această criză a energiei și gazelor.

„Nu, aici…prefer să discutăm în coaliție. Atributul constituțional de a demite un ministru este al premierului. Nu, din punctul meu de vedere nu a greșit în acest moment, nu văd unde a greșit. Trebuie să vină să le zică românilor, să le explice, să le ofere o viziune, aceștia sunt pașii, acestea sunt măsurile”, a declarat Florin Cîțu.