Evenimentul Zilei > Politica > Contre în coaliție. Ciolacu cere ședință urgentă. Liberalii spun că liderul PSD este în vacanță
Contre în coaliție. Ciolacu cere ședință urgentă. Liberalii spun că liderul PSD este în vacanță

Contre în coaliție. Ciolacu cere ședință urgentă. Liberalii spun că liderul PSD este în vacanță

O nouă dispută pare să prindă contur în coaliție, în plin moment de criză. Marcel Ciolacu a susținut că prioritatea PSD este rezolvarea facturilor imense la energie și cere o ședință de urgență pentru a rezolva problemele României. Liberalul Cristian Băcanu contrazice toate aceste lucruri, susținând că tocmai Marcel Ciolacu lipsește, acesta fiind plecat în vacanță.

Liberalul Cristian Băcanu a decis să își facă publică revolta simțită în aceste zile și îi pune la zid pe Marcel Ciolacu și pe Alexandru Rafila. Prioritatea autorităților este într-adevăr rezolvarea crizei energetice și a facturilor dublate, însă nu se poate ține o ședință pentru a fi luate măsuri.

Potrivit lui Cristian Băcanu, cel care împiedică aceste întâlniri este nimeni altul decât Marcel Ciolacu, liderul PSD. Se pare că nici Alexandru Rafila nu prea are timp să se ocupe de valul 5 al pandemiei, fiind ocupat cu întâlnirile cu partidul AUR.

„Avem de gestionat pandemia, de rezolvat urgenţele cu facturile la energie, avem listă lungă de priorități în coaliție, dar dl Ciolacu lipsește. PSD este cel mai preocupat de urgențele românilor, dar nu acum, ci când revine dl Ciolacu din vacanta.

Și poate discutăm un pic și despre dl Rafila, care are timp de întâlnire cu AUR, partidul Rusiei, și de promisiuni în fața partidului extremist, dar nu are timp de măsuri concrete pentru valul 5 al pandemiei. Vaccinarea copiilor între 5 și 11 ani, care va începe în România pe 26 ianuarie, i-a speriat pe cei de la AUR și dl Rafila i-a liniștit astăzi. Doar pe ei. Pe noi, restul românilor care asistăm la dublarea numărului de cazuri de la o săptămână la alta, nu ne liniștește nimic, deocamdată”, a postat pe pagina personală de Facebook Cristian Băcanu.

Marcel Ciolacu este convins că până la finalul săptămânii va avea loc o ședință a coaliției de guvernare

Șeful Camerei Deputaților nu pare să lipsească de la atribuțiile zilnice. Acesta a declarat că se vor lua măsuri cu privire la prețurile la energie și gaze cât mai curând. Este ferm convins că până la finalul săptămânii coaliția de guvernare va avea o ședință în care să se discute problemele cetățenilor.

„Sunt ferm convins că până duminică o să avem şedinţa de coaliţie şi o să stabilim anumite măsuri pe care apoi premierul Ciucă să le ia în agenda guvernamentală de săptămâna viitoare. (…) Ne-am uitat atent ce au făcut şi vecinii noştri – şi în Ungaria, şi în Polonia, şi în Cehia -, dar am văzut ce au făcut şi în Germania şi în Suedia cu sprijin pentru consumatori. Cred că etapa în care găsim justificări sau căutăm vinovaţi şi să ieşi la televizor să spui că nu ai pârghii, când statul român este acţionar unic în vreo 12 companii energetice sau acţionar minoritar, mi se pare, în vreo şapte, cred că este ceva prea mult.

Avem cadru legislativ să intervenim. (…) Este normal să se intervină în acest moment. PSD o să vină în şedinţa de coaliţie cu soluţii. La furnizori nu este suficient doar să îi amendăm, ei trebuie şi supraimpozitaţi în cazul în care încalcă legea. (…) Legea trebuie să fie mult mai simplu pusă în aplicare”, a spus Marcel Ciolacu la Antena 3.