Evenimentul Zilei > Politica > Florin Cîțu îl atacă pe Marcel Ciolacu: TVA 0 a mai încercat Dragnea și nu a putut fi implementat
Florin Cîțu îl atacă pe Marcel Ciolacu: TVA 0 a mai încercat Dragnea și nu a putut fi implementat

Florin Cîțu îl atacă pe Marcel Ciolacu: TVA 0 a mai încercat Dragnea și nu a putut fi implementat

Marcel Ciolacu este nemulțumit de unele măsuri luate în Guvern și a făcut o serie de declarații cu privire la acest aspect. Marți seara, Florin Cîțu a oferit și el o serie de declarații, însă nu a uitat să îl pună la zid pe colegul său de coaliție, comparând propunerile acestuia cu cele ale lui Liviu Dragnea.

Marți seara, Florin Cîțu a făcut o serie de declarații cu privire la situația actuală din România. Președintele PNL nu a pierdut ocazia de a-l pune pe Marcel Ciolacu la zid, susținând că unele dintre propunerile acestuia au fost încercate și de Liviu Dragnea.

Este vorba despre declarațiile șefului Camerei Deputaților cu privire la un TVA zero pentru gaze, mâncare și îngrășăminte. Acesta susține că un sistem asemănător este aplicat și în Polonia, deci se poate. Totuși, în declarațiile sale, Marcel Ciolacu nu a precizat de unde va avea bani suficienți pentru a acoperi aceste taxe neîncasate sau dacă a discutat cu ministrul de Finanțe cu privire la acest subiect.

Florin Cîțu vine cu o replică la aceste declarații și susține că este păcat ca românilor să li se de-a speranțe care nu vor putea fi duse la îndeplinire. Președintele PNL consideră totuși că Ciolacu este responsabil și s-a documentat cu privire la ce presupune un TVA zero în anumite sectoare.

„Este o postare electorală, alegerile sunt în 2024. Importante sunt soluțiile pentru români. Presupun că a discutat cu ministrul Finanțelor și că acest cost care va fi mare și reducerea TVA poate veni din altă parte. TVA 0 a mai încercat Dragnea și nu a putut fi implementat.

Presupun că totul a fost discutat în Ministerul Finanțelor. Ar fi păcat să le spunem românilor și să nu putem face.

Ca liberal, trebuie făcute niște criterii. Orice măsură luăm nu trebuie să fie văzută ca o gratuitate din partea Guvernului. Acest cost al energiei afectează toate sectoarele.

Cred că președintele PSD este un om responsabil, care s-a asigurat că se poate face acest lucru. Problema este atunci când trebuie să venim cu resurse.

E un mod mai puțin elegant de a comunica. Sunt disponibil pentru o discuție în coaliție”, a spus Florin Cîțu marți seara.