Adrian Câciu, stâlpul micilor producători! „Avem cel puțin șase programe guvernamentale pentru industria alimentară”

Adrian Câciu, stâlpul micilor producători! „Avem cel puțin șase programe guvernamentale pentru industria alimentară” Sursa: arhiva EVZ

România exportă materii prime și importă produse procesate, iar micile afaceri ajung în pragul falimentului. Adrian Câciu, ministrul de Finanțe, promite să pună bazele unei strategii care să stimuleze în mediul autohton producția proprie și să încurajeze antreprenorii romani.

România exportă cantități colosale de materii prime și importă produse procesate. Deficitul balanței comerciale al țării noastre cunoaște an de an recorduri negative, 0 profit, iar moneda națională nu ajunge la succesul de care se bucură euro.

Adrian Câciu, ministrul de Finanțe din partea PSD, a declarat că vrea să pună bazele unei strategii care să stimuleze în mediul autohton producția proprie, pentru consum intern. Acesta urmărește ca România să ajungă un exportator de succes, la nivel european.

Sursa: Gov.ro

Ministerul Agriculturii și Ministerul de Finanțe urmează să gestioneze mai multe programe care să ajute antreprenorii români, respectiv micii producători.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ajutor pentru producătorii români

„Avem șase programe cel puțin, care vor porni la jumătatea lui ianuarie pentru zona de procesare și industrie alimentară, cu sprijin și de la Ministerul de Finanțe. (…) tocmai pentru a începe să mergem pe zona în care declinul pe zona de balanță comercială să fie diminuat”, a declarat Adrian Câciu, pentru B1 TV, luni seara, 3 ianuarie.

Economistul Mircea Coșea a declarat că situația arată înfiorător, iar România va avea de suferit. Acesta a mărturisit că soarta țării stă în mâinile guvernanților.

„Noi importăm într-o măsură absolut dezastruoasă din punct de vedere al consumului nostru curent. În primul rând, alimentele pe care am putea să le facem în țară foarte bine dacă am fi puțin preocupați de asta, dar nu suntem.

E o crimă ce se întâmplă acum, să se arunce pe câmp castraveții și roșiile, în loc să le prelucrăm în țară și să le vindem, că atunci am putea reducem deficitul comercial. E o crimă să nu avem în țară capacitatea de a crește purcei. Noi importăm scroafe gestante și purcei din Ungaria, Polonia de unde putem”, a declarat Coșea, anul trecut.