Evenimentul Zilei > Politica > Adrian Câciu, mesaj dur pentru protestatari! „Haideți să nu șantajăm statul. Să se uite și la oamenii care nu au ce pune pe masă”
Adrian Câciu, mesaj dur pentru protestatari! „Haideți să nu șantajăm statul. Să se uite și la oamenii care nu au ce pune pe masă”

Adrian Câciu, mesaj dur pentru protestatari! „Haideți să nu șantajăm statul. Să se uite și la oamenii care nu au ce pune pe masă”

Șeful Finanțelor, Adrian Câciu, a criticat aspru persoanele care nu sunt mulțumite de salarizare. Acesta a mărturisit că există probleme mai grave în România, iar o mulțime de oameni n-au mâncare să pună pe masă a doua zi.

Adrian Câciu a fost enervat la culme de persoanele nemulțumite de salarizare. Șeful Finanțelor i-a sfătuit să renunțe la proteste pentru că au fost și ani mai grei, iar o mulțime de oameni n-au nici măcar o pâine să pună pe masă. Acesta a ținut să precizeze că nu vrea răul populației, ba chiar încearcă să ajute cu tot ce poate.

„Dreptul de a protesta este al tuturor. Trebuie corelat cu ceea ce se întâmplă în jur. E adevărat, doi ani de zile grila profesorilor a fost înghețată. Acest guvern a reușit să găsească o sumă pentru a începe o recuperare pentru profesori și pentru sănătate.

Românii protestează, Câciu se scuză

Ne legăm de benefiaciarii sistemelor publice că ei nu mai primesc beneficii, trăim într-o țară care nu este stabilizată. Dacă nu înțelegem că suntem la porțile valului 5, economia nu s-a revenit, economia este în suferință și începem să facem proteste, cei de la poliție fac greve. Haideți să nu șantajăm statul pentru că nu ne-am primit dreptul. În acest moment încercăm să dăm drepturile. Nu suntem în situația în care nu vrem să acordăm drepturi. Să se uite și la oamenii care trăiesc din salariul minim sau la oamenii care nu au ce pune pe masă și apoi să protesteze. Fiecare e liber să facă ce dorește. Copiii nu trebuie sacrificați în numele niciunui obiectiv.

Adrian Câciu deschide robinetul pentru bugetari. Anunță noi măriri de salarii. Nicăieri în lume bugetarii nu au salarii mai mari faţă de privat
Sursa foto: EVZ

Încercăm să stabilizăm țara și la rectificare să revenim cu o recuperare pentru polițiști și profesori. Noi vom face totul să se recupereze aceste drepturi. A rămas să ne vedem după sărbători, sunt surprins să văd în fiecare zi amenințarea cu proteste. Suntem deschiși la dialog, nu aș vrea să inducem panică în părinți, copii, populație. Vom avea discuții și cu personalul din sănătate, pentru că TESA a rămas fără creșteri salariale. Trebuie găsită o soluție la rectificare”, a declarat Adrian Câciu, duminică seara, la Realitatea PLUS.

Acesta a reamintit oamenilor că ne aflăm într-un moment critic, dar încearcă cu toate puterile să ofere sprijin și înțelegere.

„Anul trecut, când nu s-a dat nimic, nu au fost astfel de nervozități. Acum, lucrurile stau altfel. O fi crescut ea, economia, dar nu a crescut ca un efect al unor politici reale. Nimeni nu vrea răul nimănui. Nu acționăm în sfidarea cuiva, din contră, vrem să ajutăm”, a mai punctat ministrul.

„Polițiștii pot face un efort la creșterea colectării. Să ne îndreptăm împotriva celor care eludează statul și vor fi bani și pentru polițiști, și pentru profesori. Cu toții trebuie să facem eforturi”, este de părere Adrian Câciu, potrivit Bugetul.