Evenimentul Zilei > Politica > Adrian Câciu anunță măriri de salarii. Nicăieri în lume bugetarii nu au salarii mai mari faţă de privat
Adrian Câciu anunță măriri de salarii. Nicăieri în lume bugetarii nu au salarii mai mari faţă de privat

Adrian Câciu anunță măriri de salarii. Nicăieri în lume bugetarii nu au salarii mai mari faţă de privat

Deşi salariile din sistemul bugetar sunt extrem de mari în comparație cu cele din privat (lucru nemaiîntâlnit nicăieri în lume), salariile bugetarilor ar putea crește anul viitor, a anunţat Adrian Câciu, noul ministru al Finanţelor.

În sistemul sanitar există nişte decalaje între partea de medici şi partea de personal auxiliar. Dincolo de capacitatea fizică şi chiar cea morală, de a rezista și de a munci zi-lumină, eu cred că trebuie văzută şi din perspectiva recompensei pe care statul o poate acorda, a declarat Adrian Câciu la Antena 3.

„În sistemul sanitar există nişte decalaje între partea de medici şi partea de personal auxiliar”, a spus ministrul, care a precizat că așteaptă propunerile ministerului de resort. „Dincolo de capacitatea fizică şi chiar cea morală, de a rezista și de a munci zi-lumină, eu cred că trebuie văzută şi din perspectiva recompensei pe care statul o poate acorda statual”, a declarat Adrian Câciu.

Adrian Câciu anunță măriri de salarii la bugetari

Respectivele analize ar urma să fie gata până pe 15 decembrie, odată cu definitivarea strategiei fiscal-bugetare. Un element important al viitoarei strategii este scăderea taxării muncii, mai ales în zona veniturilor mici. Ministrul a precizat că nu vor apărea taxe noi, dar că este posibil sa dispară unele scutiri de impozite şi taxe pentru anumite categorii de persoane. O primă variantă a proiectului de buget pentru 2022 ar trebui să fie gata pe 15 decembrie.

”Avem de recuperat multe întârzieri şi lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, aşezat şi găsim soluţii”, a afirmat afirmă Câciu, precizând că Guvernul nu va creşte şi nu va introduce noi taxe pentru a aduce bani la buget.

”Pregătim un buget echilibrat şi responsabil pentru a stimula economia şi a împărţi mai corect banii ţării pentru binele tuturor românilor! Am început analiza proiecţiilor bugetare pentru anul viitor şi fundamentarea documentelor care însoţesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară şi proiectul legii plafoanelor bugetare. Avem de recuperat multe întârzieri şi lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, aşezat şi găsim soluţii”, a anunţat ministrul Adrian Câciu.

Câciu: Am început o analiză a creşterii veniturilor bugetare

”Discutăm despre necesarul de finanţare pentru proiectele şi politicile fiecărui minister, despre priorităţile din programul de guvernare. Avem ambiţia să chibzuim cât mai bine banii publici! Este nevoie de mai mare responsabilitate în alocarea bugetară, astfel încât să asigurăm pentru tot parcursul anului viitor banii pentru plata pensiilor, salariilor, drepturilor sociale, precum şi pentru finanţarea proiectelor de investiţii aşteptate de români, susţinerea serviciilor publice, îndeosebi pentru măsurile de combatere a pandemiei.

Rectificarea bugetară trebuie să fie o excepţie şi nu soluţie pentru stingerea unor crize! În paralel, am început o analiză a creşterii veniturilor bugetare, bazată pe combaterea evaziunii fiscale şi pe o mai bună conformare la plată a obligaţiilor fiscale”, a mai spus ministrul Câciu.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: