Vântul schimbărilor în finanțele clujene a început să bată în urmă cu o aproximativ o săptămână, atunci când adjunctul Direcției de Finanțe Bistrița Năsăud a fost mutat, peste noapte, la Administrația Financiară Cluj Napoca, pe o funcție de director adjunct. Marius Negrea, de 47 de ani, adjunct al Inspecției Fiscale din cadrul Direcției de Finanțe Bistrița, a fost mutat la Cluj, fără să i ceară acordul. Omul a protestat și a declarat că funcția propusă este inferioară celei pe care o ocupa până la momentul delegării.

Apoi, începând de luni, 11 februarie, șeful ANAF a dat alt ordin prin care șeful interimar de la Direcția Regională de Finanțe Cluj, care are o arie de competență peste șase județe din nord vestul României, Cluj, Sălaj, Oradea, Bistrița Năsăud, Maramureș și Satu Mare, a fost zburat din funcție. Ioan Pop a fost numit temporar, cu delegație, după decesul fostului director, Mihai Costin. Cât timp a fost director interimar, Ioan Pop a dat de două ori concurs pentru definitivare pe post și tot de atâtea ori a fost respins cu note nesatisfăcătoare.

În locul lui Pop, șeful ANAF l-a delegat pentru o perioadă de șase luni, pe Mircea Pârvulețu, șeful Direcției Regionale de Finanțe Craiova. Acesta s-a prezentat deja la post și a declarat că mutarea o privește ca pe o promovare în funcție, deoarece regiunea Cluj este una foarte dezvoltată din punct de vedere economic și fiscal.

 

Te-ar putea interesa și: