Proteste masive organizate de trei sindicate ale bugetarilor. Mari nemulțumiri în Sănătate, Educație și Poliție

Proteste masive organizate de trei sindicate ale bugetarilor. Mari nemulțumiri în Sănătate, Educație și PolițieSursa: EVZ

Sunt proteste importante și la Guvern, și la Palatul Parlamentului, organizate de sindicaliștii din Sănătate. Educație și Poliție, care cer mărirea veniturilor salariale.

Un mare protest are loc, astăzi, în fața Guvernului. Este vorba despre trei manifestații organizare de bugetari. Angajații Ministerului Muncii își strigă nemulțumirile salariale la geamul premierului Nicolae Ciucă, de la Palatul Victoria.

Proteste masive ale bugetarilor, nemulțumiți de banii pe care îi câștigă

În acest timp, sindicaliști din sănătate și poliție scandează în zona Palatului Parlamentului. Membrii Sanitas au anunțat că vor picheta Parlamentul. Sanitas se află deja în grevă japoneză, solicitând majorarea salariilor pentru toți angajații din sistem.

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ, care a organizat proteste în ultimele zile, a anunțat că mulți din profesorii României, aflați printre cei mai săraci europeni, vor avea ce să pună pe masa de Crăciun doar pentru că vor apela la rude.

„Protestele din ultimele trei zile organizate de federațiile sindicale din educație sunt un semnal puternic pe care vrem să îl tragem nu doar în fața guvernanților, ci și a opiniei publice! Majorările salariale solicitate de către noi și care sunt prevăzute de legislația în vigoare nu sunt un moft, ci O NEVOIE REALĂ! Fără aceste majorări, în contextul scumpirilor deja existente la utilități și alimente, peste 70% dintre salariații din învățământ vor fi la limita subzistenței!

Primul prag al degradării financiare va fi resimțit chiar acum, de Crăciun!

Calculele făcute de sindicaliști arată o situație disperată și pentru profesori

Gândiți-vă cum se poate trăi lunar cu un câștig salarial de 2.300 de lei? Acesta este venitul unui cadru didactic tânăr, din care plătește aproximativ 1.000 de lei pentru energie electrică, gaze naturale, abonament TV/internet, apă curentă, utilitățile la comun și abonamentul la telefon.

Din 1.300 de lei rămași, acest cadru didactic trebuie să trăiască zilnic cu aproximativ 43 de lei. Ce își poate cumpăra un om pentru Crăciun cu această sumă? Ce poate să pună pe masă? Poate să ofere cadouri? Poate să își împodobească un brad? Răspunsul este unul singur! NIMIC din tot ce ar trebui să aducă bucurie cu ocazia sărbătorilor de iarnă nu este accesibil unui astfel de salariat!”, au spus cei de la sindicat.

Ne puteți urmări și pe Google News