Evenimentul ZileiEconomieFlorin Cîţu a zis clar. Care este „prioritatea zero” în sesiunea parlamentară care începe la 1 februarie

Florin Cîţu a zis clar. Care este „prioritatea zero” în sesiunea parlamentară care începe la 1 februarie

Florin Cîţu a zis clar. Care este „prioritatea zero” în sesiunea parlamentară care începe la 1 februarie
Florin Cîțu a declarat că „prioritatea zero” a sa este adoptarea legii offshore subliniind faptul că pentru el este foarte important acest proiect de lege.

Florin Cîţu a explicat de este atât de important pentru el acest proiect de lege pe care l-a pus pe masa coaliţiei la ultima şedinţă.

Preşedintele Senatului, liderul PNL Florin Cîţu, a spus că „prioritatea zero” în sesiunea parlamentară care începe la 1 februarie o reprezintă adoptarea aşa-numitei legi offshore, care reglementează, printre altele, condiţiile de exploatare a zăcămintelor de gaz de pe platoul continental al Mării Negre.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Prioritatea zero este legea offshore. Este clar, pentru mine este foarte important acest proiect de lege, l-am pus pe masa coaliţiei la ultima şedinţă de coaliţie, trebuie să avem o variantă pentru 1 februarie. Există, mai sunt câteva detalii de discutat, dar trebuie să adoptăm acest proiect al legii offshore, mai ales în acest context al creşterii preţurilor la gaze”, a declarat Florin Cîţu, marţi seară, la TVR.

Ce priorități mai are coaliţia de guvernare

Florin Cîţu a ţinut să mai precizeze faptul că va cere ca în prima sesiune acest proiect să fie votat pentru că nu mai avem timp de pierdut cu legea offshore.

Conform liderului PNL, alte priorităţi sunt reforma pensiilor, cea a salarizării în sistemul public, reforma administraţiei publice în aşa fel încât schimbarea partidelor la guvernare să nu le pună pe acestea în situaţia de a lucra cu echipa altui partid.

Neînțelegeri între PSD şi PNL

Nu putem trece cu vederea despre neînțelegerile din coaliție. Şi, din acest motiv, s-ar putea ca legea să fi amânată, din nou, din cauză că Romgaz și Exxon nu au ajuns la o înțelegere pentru tranzacția prin care Romgaz vrea să cumpere acțiunile emise de Exxon, care deţine 50% din proiectul Neptun Deep, alături de OMV Petrom.

Mai mult, reprezentanții companiei OMV Petrom spuneau luna trecută că dacă legea offshore nu va fi adoptată până la finalul anului 2021, deci termenul a fost depășit, atunci investițiile vor fi amânate pentru 2023. Aşa că „prioritatea zero” despre care vorbea fostul premier ar putea să întâmpine un blocaj în coaliţie.


Accesează: