Evenimentul Zilei > Social > Alte 171 de centre noi de vaccinare se deschid săptămâna viitoare
Alte 171 de centre noi de vaccinare se deschid săptămâna viitoare

Alte 171 de centre noi de vaccinare se deschid săptămâna viitoare

Cu privire la campania de vaccinare, Florin Cîțu a declarat că săptămâna viitoare se mai deschid 171 de centre noi pentru vaccinare.

Florin Cîţu a anunţat că, săptămâna viitoar,e vor fi deschise 171 de centre noi pentru vaccinare şi, de la 15 aprilie, capacitatea de vaccinare va creşte la 100.000 de persoane pe zi.

Premierul Florin Cîţu a făcut aceste declaraţii după ce a participat, duminică, la o şedinţă a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI).

Florin Cîţu: Vaccinarea este singura soluţie de a merge mai departe

„În ceea ce priveşte campania de vaccinare, săptămâna viitoare se mai deschid 171 de centre noi pentru vaccinare. După 15, vom avea capacitatea să vaccinăm 100.000 de persoane pe zi. Este foarte important pentru toată lumea să înţeleagă că este singura soluţia de a depăşi pandemia.
Pe lângă faptul că este singura soluţie de a deschide economia, este important şi din punct de vedere al sănătăţii, doar prin vaccinare putem să mergem mai departe şi putem să lăsăm pandemia în urmă, de aceea am făcut tot ce este posibil, toate resursele necesare pentru a avea dozele de vaccin.
Avem dozele necesare să vaccinăm 5 milioane la sfârşitul lunii mai – începutul lunii iunie, 10 milioane la sfârşitul lunii iulie – începutul lunii august. Dozele sunt, vin în România, trebuie doar să ne vaccinăm. Încurajez pe toţi românii să se înregistreze pe portalul ro.vaccinare şi să se vaccineze” , a mai declarat Florin Cîţu.

Florin Cîțu: acum sunt 1.531 de persoane internate în ATI și doar șase locuri mai sunt libere la nivel național

„Trebuie să atingem obiectivul de 1.600 de paturi. Pe de o parte avem o evoluție pozitivă în ceea ce privește numărul de persoane infectate și vedem că, după ce am ajuns la un platou, începem să scădem, dar în același timp, oarecum contradictoriu, avem mai multe persoane internate în spital și mai multe persoane în ATI.
Am vrut să înțeleg ce se întâmplă și cum să ne pregătim pentru perioada următoare. Acest val poate va dura două – trei luni de zile și trebuie să ne concentrăm să avem resursele pentru perioada următoare, în timp ce ne ocupăm de campania de vaccinare”, a declarat premierul după şedinţa de la Centrul Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei (CNCCI).