Evenimentul ZileiPoliticaFlorin Cîțu înființează comitetul revenirii la normalitate pe 1 iunie. Ce atribuții va avea noul organism

Florin Cîțu înființează comitetul revenirii la normalitate pe 1 iunie. Ce atribuții va avea noul organism

Florin Cîțu înființează comitetul revenirii la normalitate pe 1 iunie. Ce atribuții va avea noul organism
Un comitet interministerial va coordona măsurile de relaxare, în contextul pandemiei de COVID-19, pentru ca 1 iunie să devină ziua în care România va reveni la normalitate.

Revenirea la normalitate pe 1 iunie, în contextul pandemiei de COVID-19, presupune și înființarea unui comitet interministerial. După anunțul, de zilele trecute, conform căruia România va reveni la situația dinainte de pandemie de 1 iunie, premierul Florin Cîțu a decis să înființeze și un comitet interministerial care să se ocupe de acest lucru.

O decizie în acest sens a fost prezentată în ședința de Guvern de miercuri, 7 aprilie, și urmează să fie publicată în Monitorul Oficial.

Florin Cîţu a anunţat că a prezentat în şedinţa de Guvern decizia premierului privind înfiinţarea Comitetului interministerial pentru revenirea la normalitate a României de la 1 iunie. Acest document va fi publicat în Monitorul Oficial.

„Am prezentat decizia de premier care va fi pulicată azi în Monitorul Oficial prin care se constituie comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate a României de la 1 iunie. Vreau să pornim această discuţie, să ne pregătim, să ne asigurăm că avem cele mai bune măsuri, mai ales după vestea bună pe care a dat-o FMI ieri”, a declarat premierul Cîțu, la finalul ședinței Executivului de miercuri.

 Cîțu înființează comitetul revenirii la normalitate pe 1 iunie

Potrivit spuselor sale, FMI și-a exprimat încrederea în măsurile adoptate de actualul Cabinet. Din acest motiv, a spus Florin Cîțu, instituția internațională a prognosticat o creștere economică de 6% pentru țara noastră.

„FMI, după cum bine ştiţi este un critic al tuturor economiilor, în special al economiilor în dezvoltare, dar a venit cu o veste foarte bună pentru România, ceea ce arată că are încredere în măsurile pe care ia acest Guvern şi în programul nostru de guvernare. O creştere economică estimată la 6% anul acesta, cu mult peste ceea ce estimau chiar cei de la Comisia Naţională de Statistici şi Prognoză sau instituţiile internaţionale”, a afirmat Florin Cîţu,

În declarația pe care a susținut-o după ședința de Guvern, Florin Cîțu a mai precizat că noul comitet își va intra în atribuții imediat ce va fi aprobat.

„Acest Comitet va începe imediat după ce va fi aprobat”, a subliniat premierul.

Cîțu se opune unui lockdown

În acest context, premierul Florin Cîţu a precizat că actualul guvern nu intenționează să introducă o nouă stare de urgență. El a precizat că nu ia în calcul un lockdown general pentru două săptămâni. Florin Cîțu a precizat că autoritățile merg în direcția unei relaxări, cu condiția ca românii să se vaccineze în număr cât mai mare.

Declarațiile sale vin în contextul în care secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, susține că introducerea carantinei generale pentru două săptămâni „ar face minuni”.

„Am avut o discuţie cu doamna secretar de stat şi ea dădea un exemplu teoretic. Anul trecut toate discuţiile despre carantinare se învârteau în jurul a 2 săptămâni. Era o discuţie teoretică, nu una ipotetică, nu o propunere în acest sens. Nu luăm în calcul o carantinare. M-am opus din primul moment, am spus că nu va exista un lock down general, o carantinare. Merge în direcţia unei relaxări, dar cu o singură condiţie, aceea de a ne vaccina cu toţii”, a declarat Florin Cîţu.

Citește și:

Medicul Beatrice Mahler, despre revenirea la normalitate de la 1 iunie


Accesează: