Final de mandat pentru ministrul Sănătății? Este informația momentului în politică. Membrii USR Plus consideră că formațiunea poate fi depășită de AUR în preferințele electoratului dacă Vlad Voiculescu mai rămâne mult timp în funcție.

Astfel, Vlad Voiculescu a reuşit să declanşeze un scandal imens în USR Plus, după declaraţiile despre calculul incidenţei cazurilor de Covid-19. Totodată, nemulțumirile din alianță vizează și înverșunarea cu care Ministrul Sănătății susține noile restricții sanitare. Le susține cu vehemență deși a dovedit că este dispus să le încalce cu ușurință când a fost surprins fără mască în Parlamentul României.

Final de mandat pentru ministrul Sănătății?

”Efectul menținerii lui Vlad Voiculescu la Sănătate: USRPLUS scade vertiginos în sondaje, AUR urcă periculos. În USR se cere debarcarea ministrului”, a anunţat Mihai Gâdea în emisiunea Sinteza Zilei. Realizatorul de la Antena 3 a citat PSNews, ale cărui surse au dezvăluit frământările interne din USR Plus.

Astfel, se pare că ”mai multe filiale USR din țară cer demiterea «de urgență» a lui Vlad Voiculescu de la Ministerul Sănătății, în condițiile în care în țară au loc ample proteste”. Conform informațiilor sursei citate, aripa USR care cere debarcarea lui Voiculescu și are două variante pentru Ministerul Sănătății.

Vlad Voiculescu

Totuși, liderul PLUS, Dacian Cioloș, nu este de acord cu niciuna dintre ele și cere calmarea spiritelor. Emanuel Ungureanu și al lui Adrian Wiener sunt cele două nume care l-ar putea înocui pe Vlad Voiculescu.

”Vlad Voiculescu este acum cel mai contestat personaj din USR. Sunt mulți lideri care cer demiterea lui Voiculescu de la Ministerul Sănătății și care consideră că păstrarea lui acolo este parte a unui complot a celor de la PLUS pentru a destabiliza Alianța înainte de Congres.

Este informația momentului în politică

Ei cred că păstrarea lui Voiculescu este șmecheria lui Cioloș de a pune pe butuci imaginea USR și apoi să vină el salvatorul Alianței. Cioloș face un joc foarte urât, iar Barna se face că nu îl înțelege sau chiar nu îl mai interesează.

Este un amplu protest în USR față de Vlad Voiculescu. Ba chiar la colțuri se vorbește și de demisii. Dacă îl mai păstrăm mult la Sănătate o să cădem în cap. O să ne prăbușim așa de tare că o să ne ia fața AUR. Și așa ne-a luat fața în multe orașe din țară. Nu mai vorbesc de diaspora”, adaugă sursele USR citate de PSNews.

”În urmă cu 3 luni au fost alegeri, iar PNL a pierdut alegerile… Dacă ai pierdut cu 40%, ai de unde să cazi. Dacă, însă, cazi de la 20%, unde te duci? Te duci unde unde era PNŢCD”, a estimat Mihai Gâdea, conform antena3.ro.

foto: Răzvan Vălcăneanțu