Evenimentul Zilei > Politica > USR PLUS vrea să taie salariile demnitarilor care înjură în Parlament
USR PLUS vrea să taie salariile demnitarilor care înjură în Parlament

USR PLUS vrea să taie salariile demnitarilor care înjură în Parlament

Președintele senatului vrea să taie din salariile demnitarilor care se înjură în Parlament. Proiectul de lege vine după ce săptămâna trecută un senator USR a fost înjurat pe holul Parlamentului.

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, şi-a exprimat sprijinul, marţi, pentru proiectul USR PLUS pentru modificarea Statutului parlamentarilor, astfel încât cei care adresează injurii colegilor şi altor demnitari să fie sancţionaţi cu reducerea indemnizaţiei.

„Susţin această idee. Am condamnat comportamentul necivilizat în Parlament. Am avut asemenea momente şi în Senat. M-aş fi aşteptat ca parlamentarii să dea dovadă de un comportament civilizat, decent, bazat pe respect. Dacă nu se poate, atunci trebuie să aplicăm şi măsuri pentru a-i convinge să se poarte ca atare. Ar putea fi vorba, în primul rând, de avertismente până la amenzi, desigur”, a afirmat Dragu, la Senat.

USR PLUS a iniţiat un proiect prin care propune modificarea Statutului deputaţilor şi al senatorilor, astfel încât parlamentarii care adresează injurii altor parlamentari sau demnitari ar urma să fie sancţionaţi cu reducerea indemnizaţiei până la nivelul salariului de bază minim brut pe ţară, pentru o perioadă de cel mult trei luni.

Conform unui comunicat USR PLUS, proiectul vine ca urmare a „derapajelor incalificabile şi inacceptabile” consemnate în Parlament săptămâna trecută, cu prilejul conferinţei de presă susţinute de doi membri ai Guvernului în contextul dezbaterilor pe tema desfiinţării Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie

Săptămâna trecută un senator AUR și unul de la USR PLUS au fost la un pas de a se lua la bătaie pe holurile Parlamentului.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.