Evenimentul Zilei > EVZ Special > Un câine și o fetiță au emoționat internetul. Povestea a făcut înconjurul lumii
Un câine și o fetiță au emoționat internetul. Povestea a făcut înconjurul lumii

Un câine și o fetiță au emoționat internetul. Povestea a făcut înconjurul lumii

O fetiță în vârstă de 9 ani din Turcia și-a cărat câinele în spate doi kilometri, în ciuda condițiilor meteo vitrege, pentru a îl duce la veterinar.

O fetiță în vârstă de 9 ani din Turcia și-a cărat câinele în spate doi kilometri, prin zăpadă, pentru a îl duce la veterinar. Povestea prezentată de către veterinar a făcut înconjurul internetului.

În urmă cu câteva zile, Zilele trecute, Ogün Öztürk, medic veterinar, a fost chemat într-un sat mic din Turcia pentru a se ocupa de vaca unui client. Ceea ce trebuia să fie un simplu control s-a transformat într-o lecție de viață.

După ce a terminat consultația pentru care fusese chemat, Ogün era pe punctul de a părăsi satul. Însă fix când se pregătea să plece, atenția i-a fost atrasă de o imagine emoționantă. Pe drum, printre nămeți, o fetiță venea spre el, aceasta cărând în spate un câine.

Imediat cum a aflat că un veterinar este în sat, fata, în vârstă de 8 ani, și-a luat câinele bolnav și l-a cărat doi kilometri în spate pentru a îl duce la veterinar.

„Când i-am văzut prima dată, am fost foarte surprins și emoționat”, a spus Ogün pentru The Dodo. „Își înfășurase câinele și mi-l adusese în spate.”

O fetiță în vârstă de 9 ani din Turcia și-a cărat câinele în spate doi kilometri, prin zăpadă, pentru a îl duce la veterinar

Evident că medicul veterinar nu i-a putut refuza, iar în timp ce fetița privea îngrijorată, Ogün a efectuat un control. Din fericire, boala câinelui nu a fost prea gravă. Ogün a descoperit că animalul tocmai a avut câteva probleme minore ale pielii, dar care puteau fi tratate cu ușurință.

„Când fetița a auzit că animalul va fi bine, a fost foarte fericită”, a spus Ogün. „I-am administrat niște medicamente, iar acum se bucură din nou. Este sănătos și fericit”.

Medicul s-a întors în sat pentru a se asigura că animalul este bine și că fetița nu va mai trebui niciodată să înfrunte zăpada pentru a obține ajutor. Acesta a declarat că este cel mai mărunt lucru pe care îl poate face, având în vedere cât s-a chinuit fetița sî îl găsească, scrie Thedodo.