Evenimentul Zilei > Monden > Kim, cel mai scump câine de stână din lume, a fost vândut. Cât a plătit noul stăpân pentru el. VIDEO
Kim, cel mai scump câine de stână din lume, a fost vândut. Cât a plătit noul stăpân pentru el. VIDEO

Kim, cel mai scump câine de stână din lume, a fost vândut. Cât a plătit noul stăpân pentru el. VIDEO

Kim, cel mai scump câine de stână din lume, a fost vândut. Dresorul său l-a scos la o licitaţie care s-a ţinut online. Suma obţinută este fabuloasă.
Kim, cel mai scump câine de stână din lume, a fost vândut. Kim a devenit cel mai scump câine de stână din lume, după ce a fost vândut la o licitație incredibilă. Nici stăpânul nu se aştepta la acest preţ.

Kim, cel mai scump câine de stână din lume, a fost vândut cu o sumă record

Aproape 30 de mii de euro. Kim a devenit cel mai scump câine de stână din lume, după ce a fost vândut la o licitație

Cel mai scump câine a fost vândut la o licitaţie

Dewi Jenkins, din Talybont, Țara Galilor, a antrenat-o pe Kim, un border collie acum în vârstă de 12 luni. Vânzarea s-a realizat la o licitație online, iar Kim a fost cumpărată de un fermier din Staffordshire.

Recordul anterior era stabilit tot de un border collie din Țara Galilor: Henna care fusese vândută cu 22.800 de euro.

Prețul mediu pentru un câine de stână este de 2.800 de euro, spun  experţii.

Aşadar, Kim, un câine ciobănesc extrem de simpatic, a făcut ziua proprietarului aproape perfectă. După ce a fost vândut pentru un preţ record la nivel mondial de 27.000 de lire sterline.

Kim, cel mai scump câine din lume

Kim, în vârstă de douăsprezece luni, a fost antrenat de Dewi Jenkins din Talybont, lângă Aberystwyth. Licitaţia s-a ţinut  online de către Farmers Marts din Dolgellau.

În afară Kim, cel mai scump câine din lume, mai sunt rase la fel de preţioase. Câinii din rasa Samoyed. Câinii din această rasă sunt hipoalergenici, fiind perfecţi pentru persoanele care suferă de alergii la părul de câine. Acestă rasă este destul de greu de întreţinut, ceea ce face ca un exemplar să coste între 4000 şi 10000 de dolari.

Mastifful tibetan este unul dintre cei mai mari câini din lume, fiind o rasă veche indigenă Nepalului şi Chinei. Mastiffi tibetani de rasă pură sunt foarte rari, deci preţul lor este unul destul de ridicat. De exemplu, în anul 2013, un exemplar din această rasă s-a vândut cu 1,9 milioane de doalri. Dar în mod normal, un mastiff costă până la 7000 de dolari, scrie BBC.