Evenimentul Zilei > Social > FDA spulberă toate zvonurile. Acestea sunt efectele adverse ale vaccinului anti-COVID
FDA spulberă toate zvonurile. Acestea sunt efectele adverse ale vaccinului anti-COVID

FDA spulberă toate zvonurile. Acestea sunt efectele adverse ale vaccinului anti-COVID

Primele vaccinuri anti-coronavirus au fost deja administrate in SUA. În acest context, Adiministrația pentru Medicamente și Alimente din SUA a publicat o listă cu principalele efecte adverse care pot apărea în urma utilizării vaccinului.

Campania de vaccinare împotriva noului coronavirus a început, luni, în Statele Unite, primele doze ale vaccinului fiind deja administrate în rândul cadrelor medicale.

Vaccinul produs de Pfizer-BioNTech nu a scăpat de atacurile opiniei publice, foarte mulți cetățeni punând sub semnul întrebării eficiența medicamentului-minune. În ultimele săptămâni, pe buzele tuturor cetățenilor a stat o singură întrebare. „Care sunt efectele adverse ale acestui vaccin?”

Pentru a lămuri acest aspect și pentru a desfășura campania de vaccinare în condiții optime Adiministrația pentru Medicamente și Alimente din SUA a publicat o listă cu principalele efecte adverse care pot apărea în urma utilizării vaccinului.

CITȘTE ȘI Tragedie pentru o mamă bolnavă de coronavirus. A murit după ce a adus pe lume bebelușul

Astfel, potrivit documentului postat pe site-ul agenției guvernamentale, printre principalele efecte adverse ale acestui vaccin produs de Pfizer-BioNTech se numără:

Dureri musculare

Durere locului în care s-a făcut vaccinul

Durere de cap

Stări de oboseală

Frisoane

Febră

Umflarea locului în care s-a făcut vaccinul

Greaţă

Ganglioni limfatici inflamaţi

SUA, undă verde pentru administrarea vaccinului Pfizer/BioNTech 

Weekend-ul trecut, Statele Unite ale Americii au dat undă verde pentru administrarea vaccinului Pfizer/BioNTech împotriva COVID-19. Prin această decizie, SUA a deschis calea pentru p campanie masivă de vaccinare la nivel național.

După mai multe presiuni venite din partea lui Trump, Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA) a anunţat într-o scrisoare că a aprobat administrarea vaccinului în regim de urgență. Astfel, Statele Unite devin astfel a şasea ţară care aprobă vaccinul Pfizer/BioNTech, după Regatul Unit, Canada, Bahrein, Arabia Saudită şi Mexic.

„Astăzi ţara noastră a realizat un miracol medical”, a spus Donald Trump într-un scurt videoclip postat pe Twitter.

„Am început deja să trimitem vaccinul către toate statele” din ţară, a adăugat el. „Primul vaccin va fi administrat în mai puţin de 24 de ore”, a spus Trump, în urmă cu două zile.