Evenimentul Zilei > Sport > FCSB în vizorul Ministerului Sănătății. Cum a scăpat echipa de carantină la revenirea din Turcia
FCSB în vizorul Ministerului Sănătății. Cum a scăpat echipa de carantină la revenirea din Turcia

FCSB în vizorul Ministerului Sănătății. Cum a scăpat echipa de carantină la revenirea din Turcia

FCSB este sub vizorul Ministerului Sănătății care a demarat o anchetă pentru a stabili în ce condiții a fost exceptată echipa patronată de Gigi Becali de carantină, după ce a revenit din Turcia.

FCSB în vizorul Ministerului Sănătății.

Ministerul Sănătății urmează să stabilească contextul în care FCSB a fost exceptată de la carantină la revenirea din Turcia. Situația datează din luna ianuarie. Echipa patronată de Gigi Becali a participat la o competiție sportivă, în Turcia, țară aflată pe lista galbenă, la vremea aceea.

Conform reglementărilor în vigoare, la revenirea în țară, jucătorii FCSB ar fi trebuit să intre în carantină, pentru 14 zile. Acest lucru nu s-a întâmplat, autoritățile sanitare de pe Aeroportul Henry Coandă, exceptându-i de la impunerea măsurii.

Ministerul Sănătății a demarat o anchetă pentru a clarifica situația

FCSB în vizorul Ministerului Sănătății

Într-un răspuns pentru Gazeta Sporturilor, Ministerul Sănătății a informat că situația este investigată în cadrul unei anchete. Rezultatele urmează să fie făcute publice, susțin reprezentanții Ministerului, la finalul cercetărilor.

„În data de 14 ianuarie 2021 membrii delegației sportive FCSB au revenit în România venind din Turcia și au prezentat reprezentanților Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București, care desfășoară activitate pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, dovada participării la o competiție sportivă internațională desfășurată în perioada 03 ianuarie 2021 – 14 ianuarie 2021 în Belek – Antalya”, se arată în răspunsul ministerului.

Conform documentului primit de GSP, managerul general al clubului ar fi declarat că au fost efectuate teste COVID-19 pentru toți participanții. Rezultatele acestor teste au fost negative.

„De asemenea, managerul general al clubului a declarat că, pentru participarea la această competiție «au fost efectuate teste COVID-19 pentru toți jucătorii și membrii echipei tehice care au participat la turneul Corendon Cup, toate rezultatele find negative»”, se mai arată în materialul GSP.

În aceste condiții, Ministerul Sănătății a demarat o anchetă pentru a clarifica situația.

Replica lui Gigi Becali

Situația a fost comentată și de Gigi Becali, patronul FCSB. Potrivit spuselor acestora cei de la echipă au fost îndrumați ce să facă pentru a evita carantina.

„Nouă ni s-a permis din start, ni s-a zis așa: «dacă stați singuri în hotel, aveți test negativ, călătoriți cu charter, atunci e OK». Citește în lege! Un avocat important mi-a zis că ce nu e interzis de lege înseamnă că e permis. Dacă ar fi scris acolo competiție internațională oficială, da, atunci nu aveam ce să facem! Noi am avut invitație de la baza sportivă unde am stat!”, spunea Gigi Becali, pentru GSP.ro.