Evenimentul Zilei > International > Insula vedetelor, atacată de hoți. Anchetă unică în lume. Toți locuitorii sunt suspecți
Insula vedetelor, atacată de hoți. Anchetă unică în lume. Toți locuitorii sunt suspecți

Insula vedetelor, atacată de hoți. Anchetă unică în lume. Toți locuitorii sunt suspecți

Insula vedetelor atacată de hoți. Considerată un adevărat Paradis, localitatea este zguduită de zeci de furturi. Toți locuitorii sunt suspecți în ancheta declanșată de autorități

Insula vedetelor atacată de hoți face obiectul unei anchete unice în lume. Zeci de spargeri au avut loc în mica localitate. În lipsa vreunui vinovat, toți cei 200 de locuitori sunt considerați suspecți.

Furturile au avut loc în timpul iernii, atunci când insula nu este populate de turiști.

Precum spărgătorii romîni, deveniți cunoscuți în întreaga Europă, hoții acționau la pont.

Au fost anihilate camere de supraveghere, au fost furate seifuri și sume mari de bani.

Una dintre lovituri l-a vizat chiar pe viceprimarul localității.

Cazul demn de un roman al celebrei scriitoare Aghata Christie a fost relatat de jurnaliștii italieni de la Corriere della Sera.

Insula vedetelor atacată de hoți

Pe frumoasa insulă Capraia, ușile fără zăvoare au devenit, deja, o amintire. Nici atunci când pe insula a fost o colonie penală, închisă după un secol, în 1986, nu existau atâtea suspiciuni ca acum în rândul localnicilor.

Aceștia au început să se bănuiască unul pe altul iar suspiciunea și neîncrederea au acaparat mintea locuitorilor.

Municipiul este cel mai mic din provincia Livorno. „Stânca celor trei vulcani”, cum este denumită insula, adăpostește case ale unor personalități celebre.

Locația preferată de celebrități

Insula este un paradis și nu este o coincidență faptul că vara, când locuitorii devin peste patru mii de turiști, ajung și numeroase vedete.

Printre aceștia se numără fostul antrenor al echipei naționale a Italiai, Marcello Lippi. De asemenea, Andrea Bocelli are o casă pe Insula Capraia. Printre cei care și-au găsit sălașul pe această insula se mai numără cântărețul Enrico Nigiotti, Claudio Bisio, Maurizio Crozza și mulți alții.

Insula se află mai aproape de Corsica decât de Italia continentală și se poate ajunge la ea doar cu barca, dacă vremea o permite.

În cel mai recent incident, hoții au dezactivat camera de supraveghere dintr-un magazin de tutun și au furat din seif 60.000 de euro.

Insula vedetelor atacată de hoți. Și viceprimarul a fost jefuit

Hoții au pătruns și în casa viceprimarului, Fabio Mazzei, în noiembrie, și au plecat cu un seif care conținea bani și bijuterii, care fusese ascuns în mobilier.

„Este un lucru foarte trist pentru că există sentimentul că ai un hoț în familie”, a spus Mazzei.

„Au lovit în ziua potrivită, deoarece știau că mă duc la Pisa, într-o vizită. Cine a intrat știa bine casa”, a adăugat viceprimarul.

Majoritatea locuitorilor își păstrează banii acasă, deoarece singura bancă de pe insulă a fost închisă anul trecut. Camera de supraveghere din piața centrală a insulei a fost spartă, fapt care îngreunează Ancheta.

Insula vedetelor atacată de hoți. Cei trei carabinieri nu fac față

Insula vedetelor atacată de hoți. Ce trei carabinieri de pe insulă care se ocupă de anchetă fac ce pot, dar nu au descoperit, până acum, indicii despre hoți.

„Cei trei carabinieri ai insulei sunt foarte buni, fac tot ce pot”, a declarat primarul insulei, Marida Bessi, citat de presa italiană. În opinia sa, carabinierii ar trebui să aibă mai multe instrumente de investigație.

„Problema este că fiecare are propriile idei și nu are indicii”, a spus și viceprimarul Mazzei. „Cei trei carabinieri ai insulei sunt buni, fac tot posibilul, dar ar trebui să aibă mai multe instrumente de investigare”, a adăugat edilul.

„Un mister de nerezolvat”

Altfel, susține Mazzei, este, într-adevăr, „un mister de nerezolvat”.

La fel ca dublul furt (plus o a treia tentativă) împotriva operatorului turistic Sonia Cornale și a fiicei sale de douăzeci de ani.

„Sunt nemiloși, chiar mi-au bătut sălbatic câinele de pază, săracul ”, își amintește el.

Asta în timp ce profesorul Cinzia Giusti, jefuit în urmă cu doi ani de bani și bijuterii, încă nu poate înțelege cine ar putea fi responsabil. Poate că este nevoie de un Poirot.