Evenimentul Zilei > International > Fauci a mințit prin omisiune. De ce e obligatoriu ca afro-americanii să se vaccineze
Fauci a mințit prin omisiune. De ce e obligatoriu ca afro-americanii să se vaccineze

Fauci a mințit prin omisiune. De ce e obligatoriu ca afro-americanii să se vaccineze

Dr. Anthony Fauci și alți lideri naționali din domeniul sănătății au spus că afro-americanii trebuie să se vaccineze anti- COVID-19 pentru a-și proteja sănătatea. Ceea ce au evitat să spună este că, dacă afro-americanii nu iau vaccinul, națiunea americană nu va ajunge niciodată la imunitatea de turmă, scrie NationalInterest.

Conceptul de imunitate de turmă, denumit și imunitate comunitară, este destul de simplu. Atunci când un procent semnificativ al populației sau „a turmei” devine imună la virus, întreaga populație va avea un grad acceptabil de protecție.

Imunitatea poate apărea prin imunitatea naturală împotriva infecției și a recuperării personale sau prin vaccinare. Odată ce o populație atinge imunitatea de turmă, probabilitatea răspândirii de la persoană la persoană devine foarte scăzută.

Marea minciună este prin omisiune. Așa cum spun experții, afro-americanii vor beneficia de vaccinul COVID, dar adevărul complet este că SUA are nevoie ca afro-americanii și alte subgrupuri de populație cu rate de acceptabilitate scăzută a vaccinului COVID-19 să se vaccineze. Fără acceptabilitate a vaccinului, avem șanse mici sau deloc să obținem imunitate și protecție la nivel comunitar. De aceea, trebuie îmbunătățită în primul rînd acceptarea vaccinului COVID în comunitatea afro-americană.

Aproximativ 70% dintre persoanele din SUA trebuie să fie vaccinate pentru ca populația să ajungă la imunitatea de turmă. Albii reprezintă aproximativ 60% din populația SUA. Deci, dacă fiecare dintre albi ar primi vaccinul, SUA nu ar mai avea imunitatea de turmă. Un sondaj recent arată că 68% dintre persoanele albe ar fi dispuse să primească vaccinul. Dacă aceste estimări se mențin, acest lucru ne-ar duce la 42%.

Afro-americanii reprezintă peste 13% din populația americană. Dar dacă aproape 60% dintre afro-americani refuză să se vaccineze, așa cum sugerează un sondaj recent, va fi dificil să se atingă pragul de 70% necesar atingerii imunității de turmă. Latinii reprezintă puțin peste 18% din populație și tot sondajele arată că 32% dintre latino-americani ar putea respinge un vaccin COVID. Adăugați ratele de respingere de la 40% la 50% în rândul altor subgrupuri ale populației și imunitatea de turmă devine imposibilă din punct de vedere matematic.

În plus, să nu uităm că doar vaccinarea în masă nu va atinge imunitatea comunitară, deoarece efectele vaccinurilor asupra prevenirii transmiterii virusului rămân neclare.

În același timp, afro-americanii au parte, din păcate, de un tratament inechitabil în sistemul american de îngrijire a sănătății. Aceste experiențe de părtinire și discriminare alimentează ezitările și neîncrederea în vaccin.

Din acest motiv, lucrătorii din domeniul sănătății ar trebui să promoveze administrarea vaccinului mai ales în rîndul afro-americanilor, pentru consolidarea încrederii și creșterea acceptării imunizării.