Familie de români, acuzată că a ocupat abuziv casa unei bătrâne din Spania. „Nu mă pot da afară”

Familie de români, acuzată că a ocupat  abuziv casa unei bătrâne din Spania. „Nu mă pot da afară” Sursa Foto: Arhiva EVZ

Doi români, soț și soție, s-au muat ilegal în apartamentul unei femei din Spania și spun că nu au de gând să plece din imobil, nici dacă sunt dați afară cu forța. Proprietara este stabilită în Canada și este singura în măsură să ceară autoritățile evacuarea românilor din propria casă.

Doi români, acuzați că au ocupat un imobil legal din Spania: „Știu legea și nu pot fi dat afară”

Români Spania

Românii acuzați de ocuparea ilegală a unui apartament din Spania. Sursă foto: captură video antena3.com

Cei doi români au ocupat apartamentul femeii în vârstă de 86 de ani și sunt acuzați de vecini că au distrus sistemele de alarmă și mai multe bunuri din casă, relatează antena3.com. 

Românul și  partenera sa au intrat într-un apartament din cartierul Lavapies(n.r.Madrid), care aparține unei femei de 86 de ani, pe nume Pepi.

După moartea soțului, în urmă cu mai multe luni, Pepi a plecat din țară pentru a-și vizita fiica în Canada și a suferit o intervenție chirurgicală în acel stat. Prin urmare, a rămas în acel stat și imobilul din Madrid a fost nelocuit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, românul acuzat că a ocupat ilegal apartamentul bătrânei spune că a recurs la acest gest „pentru ca fiul său să poată merge la școală”.

Cum se apără bărbatul care s-a instalat. Poliția spaniolă a preluat cazul

Mama acuzată că și-a ucis fiica de șase ani, găsită spânzurată în închisoare

Poliţia spaniolă. Sursa foto: captură video

El susține că atât timp cât nu există o plângere din partea proprietarului, nu poate fi acuzat de nicio infracțiune, conform sursei citate. El a ajuns în Spania în urmă cu 15 ani, apoi a lucrat și în Germania.

La revenirea în Spania, nu a mai avut adăpot. Prin urmare, pentru a nu mai sta pe stradă, cu un copil minor, a intrat abuziv în apartament. Cu toate acestea, menționează că „își va cere scuze, dacă proprietara îi va cere socoteală pentru fapta sa”.

„Cunosc legea, de aceea am făcut ce am făcut. Atâta timp cât nu există plângere de la proprietar, nu ne pot da afară", a menționat românul pentru televiziunea spaniolă amintită mai sus.

Conform ultimelor informații, poliția de la Madrid a început deja să facă verificări în acest caz. Conform legii spaniole, aceste cazuri, de ocupare ilegală a unor imobile părăsite, se pdepsesc cu amendă.