Piața imobiliară. Cele mai căutate zone din Capitală

Piața imobiliară. Cele mai căutate zone din Capitală Sursa foto: Arhiva EVZ

Preţul mediu de vânzare a apartamentelor din Bucureşti a crescut cu 5%. Tendința a fost înregistrată încă de la începutul anului 2024. Cu toate acestea, locuințele situate în zonele scumpe ale Capitalei, prezintă în continuare interes pentru cumpărători.

Apartamente mai scumpe în 2024. Preţul mediu de vânzare al acestora a crescut cu 5% în acest an. Această majorare a prețurilor este vizibilă atât în cazul locuințelor noi, cât și a celor vechi.

Apartamente mai scumpe în 2024

Preţul mediu solicitat pentru apartamentele scoase la vânzare în Bucureşti a crescut încă de la începutul anului. Indiferent de vechimea imobilelor în care se află aceste tipuri de locuințe, majorarea a atins pragul de 5%.

Conform unei analize de specialitate realizată în sectorul pieței imobiliare, costul pentru un metru pătrat util a ajuns la 1.634 euro. Valoarea este cu 5% mai mare față de aceeași perioadă a anului precedent.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cele mai căutate zone

Cu toate că prețul locuințelor a crescut în 2024, bucureștenii caută apartamente în zone precum Aviaţiei sau Unirii. În acestea, garsonierele se vând cu aproape 90.000 de euro. De asemenea, întreg Sectorul 1 rămâne în topul intereselor care care vor să facă o astfel de investiție.

Apartamente

Apartamente. Sursa foto: Arhiva EVZ

În cartierele din acest sector, multe dintre apartamentele cu două camere ajung să fie scoase la vânzare la prețul de 200.000 euro. Cele mai multe oferte disponibile se găsesc în zona Herăstrău sau Aviatorilor-Kiseleff. În cazul celor cu trei camere, prețul crește semnificativ.

„Proprietăţile mai spaţioase sunt, de multe ori, scoase la vânzare cu preţuri atât de mari încât puţini sunt cei care îşi permit să le cumpere. La limita de sus a ofertei găsim, în zone precum Floreasca, Herăstrău sau Primăverii, locuinţe cu 3 camere pentru care trebuie să plăteşti, în medie, între 300.000 şi 495.000 euro.”, spun consultanții în domeniul imobiliarelor, una din firmele cele mai cunoscute în domeniul consultanței fiind Premier Activ Imobiliare.

Piața imobiliară, apartamente, București

Apartamente. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Zonele cu apartamente mai ieftine

Din oferta actuală fac parte și locuințe mai accesibile. Cumpărătorii pot găsi garsoniere în zona Militari, cu prețuri între 42.000 și 50.000 de euro.

„Spre exemplu, un cumpărător va plăti 42.000 euro pentru o garsonieră în Militari, 53.000 euro pentru un apartament cu 2 camere în Ferentari şi mai puţin de 75.000 euro pentru o locuinţă cu 3 camere în zona Giurgiului", susţin consultanţii din domeniu.

Consultanții din imobiliare le recomandă cumpărătorilor care au o limită de buget să se îndrepte spre zone precum Militari - Gorjului - Lujerului - Uverturii, unde prețul unei garsoniere pornește de la 41.950 de euro.