De ce făina trebuie păstrată la frigider

De ce făina trebuie păstrată la frigiderSursa foto Arhiva EVZ

Făina poate fi păstrată la temperatura camerei timp de 3-8 luni, cu condiția să o depozitezi într-un loc răcoros și uscat. Un loc recomandat pentru păstrarea făinei este frigiderul.

Făina este un aliment absolut necesar în orice bucătărie. Pe lângă faptul că este esențială pentru a obține cele mai apreciate și sofisticate preparate, aceasta are și numeroase proprietăți pentru sănătate. Însă, puțină lume știe că acest ingredient nelipsit are de suferit dacă nu este depozitat corect.

Făina poate fi găsită în orice locuință, chiar dacă nu se gătește prea mult. Fiind un aliment de bază pentru multe rețete apreciate în întreaga lume, făina este extrem de folositoare. Însă nu toate gospodinele știu faptul că aceasta trebuie păstrată în anumite condiții specifice pentru a nu-și pierde din proprietăți.

Pâinea care nu îngrașă a fost testată de cercetători

Făina/ Sursa foto: Dreamstime.com

Motivul pentru care făina trebuie ținută în frigider

Produsul poate fi păstrat la temperatura camerei timp de 3-8 luni, cu condiția să o depozitezi într-un loc răcoros și uscat.

Important de menționat este că făina integrală se deteriorează mai rapid decât făina albă. Un truc eficient pentru a prelungi perioada sa de valabilitate este să o păstrezi într-un recipient ermetic în congelator. Se poate pune atât într-un recipient de plastic, precum și într-un borcan de sticlă și să îl închideți cu un capac etanș.

Astfel, vei putea să te bucuri de ea timp de câteva luni. În cazul în care nu dispui de spațiu în congelator, poți opta și pentru depozitarea în frigider.

Un alt aspect important de menționat este că trebuie să te asiguri să nu pătrundă aerul în recipient, pentru a evita procesul de oxidare și riscul ca făina să fie saturată cu mirosurile produselor din jur,

Consumul îndelungat de făină albă poate fi dăunător pentru organismul uman

Medicul și nutriționistul Virgiliu Stroescu trage un semnal de alarmă cu privire la consumul îndelungat de pâine albă. Potrivit declarațiilor sale, este mult mai sănătoasă făina integrală, asta pentru că este bogată în fibre. În schimb, făina albă nu are decât glucide, iar aportul nutrițional este mult mai slab.

„Pâinea albă e nesănătoasă, pentru că nu are decât glucide; n-are fibre și încă ceva. Cei care consumă multă pâine albă, în afară că se îngrașă, pot face boala Alzheimer, deoarece amidonul acela poate să facă acel amiloid în creier, ani de zile, care poate să ajute la boala Alzheimer. De aceea, hai să punem reguli. Nu mai consumăm de azi înainte făină rafinată, făină albă.

Făina albă este dușmanul sănătății noastre, pentru că se bagă omul și strică ce a făcut Dumnezeu integralul, scoate numai albul, numai amidonul, pare a fi interesant și nu faci decât să îmbolnăvești”, a spus medicul Virgiliu Stroescu, în cadrul podcastului ALTCEVA cu Adrian Artene.

Ne puteți urmări și pe Google News