Evenimentul Zilei > Social > Fabrica de ţigări Carpați, Snagov şi Mărășești va fi transformată în „Palat al minunilor”
Fabrica de ţigări Carpați, Snagov şi Mărășești va fi transformată în „Palat al minunilor”

Fabrica de ţigări Carpați, Snagov şi Mărășești va fi transformată în „Palat al minunilor”

Fabrica care a produs legendarele ţigări Carpaţi, Snagov şi Mărăşeşti se va transform într-un „Palat al minunilor”, asemănător cu cel din Budapesta.
Primăria a nunţat că contractul de vânzare-cumpărare va fi semnat, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Suma este de 4,9 milioane de euro.

Primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că imobilul va fi reabilitat şi introdus în circuitul public, o parte urmând să fie destinat copiilor şi tinerilor pentru organizarea de evenimente, cursuri şi activităţi pentru petrecerea timpului liber.

Celebra fabrică este considerată monument istoric

Kelemen Hunor, prezent la conferinţa de presă, a subliniat faptul că fabrica de ţigări care a produs Carpați, Snagov şi Mărășești construită la începutul anilor 1900, este monument istoric.

Vicepremierul Kelemen Hunor: „Mă bucur că municipiul Sfântu Gheorghe face un efort bugetar şi reuşeşte să cumpere această clădire sau acest complex de clădiri, fiindcă astfel va intra în circuitul public, nu se va demola, nu se vor construi aici nişte blocuri de locuinţe. E nevoie şi de cartiere de locuinţe, dar nu în centrul oraşelor şi după renovare, după un proiect care urmează să fie pus pe hârtie, va intra în circuitul public pentru copii, pentru tineri, pentru scopuri culturale, educative”, a declarat Kelemen Hunor.

Primarul Antal Arpad a adăugat că autorităţile locale au achiziţionat în ultimii 15 ani mai multe imobile şi terenuri, sporind averea comunităţii locale.

Achizițiile sunt: fostul IAS de la Câmpu Frumos, în locul căruia a fost construit Parcul Industrial, Casa Bene, unde a fost amenajat Muzeul Cinegetic, fostul sediu al Băncii Naţionale Române, unde va fi înfiinţat Centrul de Inovare şi Start-up Design Bank, fostul hotel Bodoc din centrul oraşului, care va fi demolat şi în locul căruia va fi construit un centru cultural şi de tineret, precum şi fosta clădire a Romtelecom, unde a fost mutată Administraţia Financiară.

Reamintim că fabrica de Ţigarete din Sfântu Gheorghe, unde s-au făcut ani de zile „legendarele” Carpaţi, Snagov şi Mărăşeşti, şi-a încetat activitatea în anul 2011 ca urmare a suspendării autorizaţiei de producţie şi comercializare, iar câţiva ani mai târziu compania a intrat în insolvenţă din cauza datoriilor acumulate către bugetul de stat, relatează Agerpres.