Evenimentul Zilei > Monden > Există viață după moarte? „Am ajuns pe un tărâm ceresc”. Ce explicații au oamenii de știință
Există viață după moarte? „Am ajuns pe un tărâm ceresc”. Ce explicații au oamenii de știință

Există viață după moarte? „Am ajuns pe un tărâm ceresc”. Ce explicații au oamenii de știință

Mai multe persoane, care și-au revenit din comă sau moarte clinică, au relatat experiențe supranaturale.

Există viață după moarte?

Specialiștii explică ce se întâmplă în creierul pacienților aflați în comă sau înainte de deces. Explicațiile vin după ce mai mulți cetățeni, care și-au revenit din comă sau moarte clinică, au relatat experiențe supranaturale.

O femeie crede că a avut o experiență aproape de moarte, crede că l-a întâlnit pe Isus Hristos. Relatarea ei a fost prezentată de publicația Express. Femeia a descris întâlnirea cu Isus, așa cum a perceput-o.

Jennifer, așa cum se numește aceasta, a relatat că pe vremea când era însărcinată a căzut într-o stare de inconștiență. Ea a relatat că a pierdut contactul cu realitatea și a avut o viziune extrasenzorială.

Există viață după moarte?

Femeia a mai spus că ajuns pe un tărâm ceresc. Aici ar fi întâlnit o persoană care i-a spus să revină în corpul său.  un tărâm ceresc. Jennifer crede că persoana pe care a întâlnit-o este Isus Hristos.

„M-am trezit mergând printr-un tunel de lumină. Tunelul se deschidea spre o grădină unde auzeam copii râzând. Nu reușeam să disting bine și nici să ajung în respectiva grădină. Tot ce puteam vedea era o întindere albă, strălucitoare. Dar știam și simțeam că acolo erau copii și că acolo voiam să merg.

Un bărbat, despre care am crezut întotdeauna că este Isus Hristos, a venit la mine în tunel. Mi-a spus că nu pot merge acolo unde sunt copiii. Mi-a spus că trebuie să mă întorc de unde venisem.  Îmi amintesc că am avut un sentiment de profundă dezamăgire. Pentru că nu puteam să ajung în locul în care erau copiii și pe care îl percepeam ca fiind minunat”, a povestit Jennifer.

Femeia crede că experiența pe care a trăit-o este o dovadă că există viață după moarte.

Explicațiile specialiștilor

Cercetători consideră, însă, că această experiență nu este unică și este asociată cu o creștere a activității creierului în minutele dinainte de sfârșitul vieții. Dr. Jimo Borjigin, profesor asociat de fiziologie moleculară și integrativă și profesor asociat de neurologie, are o serie de explicații în legătură cu aceste experiențe

Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au indus clinic stop cardiac la șobolani. În același timp, ei au monitorizat activitatea creierului la micuțele animale. Oamenii de știință au fost uimiți să descopere că activitatea cerebrală a devenit foarte intensă în ultimele 30 de secunde de viață.

„Acest studiu, efectuat la animale, se ocupă de ceea ce se întâmplă cu starea neurofiziologică a creierului pe moarte. Cred că aceste experiențe sunt provocate de creștere activității creierului în ultimele clipe înainte de moarte. În esență, dacă creierul este mai activ, pacientul ar putea avea viziuni, ceea ce îi va face să creadă că au văzut viața de apoi”, a explicat medicul.

Citește și:

Un român susține că l-a văzut pe Dumnezeu înainte de a se naște. Cum a descris experiența

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.