Evenimentul Zilei > Actualitate > Platforma de programare la vaccinare s-a blocat. Explicațiile date de autorități
Platforma de programare la vaccinare s-a blocat. Explicațiile date de autorități

Platforma de programare la vaccinare s-a blocat. Explicațiile date de autorități

Platforma de programare online la vaccinare s-a blocat în această seară, dat fiind că se lucrează la implementarea unui update important pentru listele de așteptare.

Platforma de programare la vaccinare este blocată în acest moment. Oricine va încerca să se programeze, duminică seara, pentru vaccinare, nu va reuși. Aceasta deoarece se lucrează la un update care să asigure funcționarea în perioada următoare.

Reprezentanţii Comitetului naţional pentru vaccinarea anti-COVID-19 au făcut anunțul dumincă seara. Potrivit unui comunicat de presă se realizează un update la aplicaţia de programare. Astfel, vor fi implementate listele de așteptare pentru cetățenii din etapa a III-a.

În acest context, CNCAV atrage atenția că este posibil să apară probleme și întârzieri în funcționarea platformei.

„În acest moment, se realizează un update important al aplicaţiei de programare la vaccinare. Pentru implementarea listelor de aşteptare, în conformitate cu cerinţele CNCAV. Este posibil să apară întârzieri în funcţionarea aplicaţiei.”, precizează Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

Platforma de programare la vaccinare nu funcționează

De luni începe etapa a III-a de vaccinare împotriva COVID-19, care se adresează populaţiei generale.

Până în prezent s-au înscris pe platforma electronica peste 1,5 milioane de beneficiari. Dintre aceștia, 500.000 sunt persoane care urmează să se vaccineze în etapa a III-a. Informația a fost prezentată duminică de premierul Florin Cîţu.

Campania de vaccinare anti-COVID

Comitetul naţional pentru vaccinarea anti-COVID-19 informează că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 42.699 doze de vaccine. Informațiile au fost puse la dispoziție de INSP, prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor. Dintre acestea, un număr de 34.348 de persoane au fost vaccinate cu Pfizer, un număr de 5.358 cu AstraZeneca. Alte 2.993 de persoane au fost imunizate cu vaccinul produs de Moderna.

Conform CNCAV 33.722 de persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 8.977 de persoane au primit a doua doză.

Până în prezent, de la debutul campaniei de vaccinare, pe 27 decembrie 2020, au fost administrate 2.160.564 de doze. Au fost vaccinate, în total, un număr de 1.447.357 de persoane. Dintre acestea 734.150 persoane au fost imunizate cu prima doză, iar 713.207 cu doza a doua.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 164 de reacţii adverse, 13 de tip local şi 151 de tip general. De la începutul imunizării, s-au înregistrat 7.185 de reacţii adverse la vaccinurile Pfizer, Moderna şi AstraZeneca.